Яка болгарка краща: побутова чи професійна?

Яка болгарка краща: побутова чи професійна?

23.02.20 20:33 0 3057

І побутова та професійна болгарка відмінно справляються з обдиранням, видаленням іржі, поліруванням металу, каменю, бетону, а також основним своїм завданням - різкою металевих, кам'яних, бетонних, гранітних і цегляних поверхонь. Обов'язково звертайте увагу на клас, можливості та вартість інструменту. Далі, ми розглянемо основні відмінності різних видів болгарок та самі затребувані функції, якими має влодіти цей інструмент. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://promsklad.com.ua/elektroinstrument/bolgarki, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Різновиди болгарок:

  • Побутова. Вона має менший робочий ресурс в порівнянні з професійною серією, отже, і невисоку продуктивність. Функції нескладні, без «наворотів». Час безперервної роботи не повинна перевищувати 15 хвилин, після чого даємо «відпочинок» їй не менше 20 хвилин. За день такий інструмент може працювати не більше 3 годин. Зазвичай «домашні» болгарки мають невеликий діаметр шліфувального диска від 115 до 150 мм. Якщо ви до цього моменту не знали, яку болгарку купити для дому, то побутова болгарка - це саме те, що вам потрібно. Але для великого обсягу робіт такий інструмент не підійде.
  • Напівпрофесійна. Якщо ваш обсяг робіт виходить за рамки домашніх справ, то в даному випадку вам прекрасно підійде напівпрофесійна болгарка, яка володіє більш високою потужністю і терміном роботи.
  • Професійна. Перша основна відмінна риса професійної болгарки - значний робочий ресурс, що дуже добре позначається на інтенсивній експлуатації. Додаються різні функції, які допомагають полегшити роботу та вдосконалити її. Наприклад, плоский корпус редуктора забезпечує виконання робіт під дуже гострим кутом. А ось автоматичне балансування диска стане в нагоді при нерівномірному сточуванні шліфувального круга, яке призводить до значної вібрації. Також потрібно відзначити матеріал виготовлення: він міцніший, стійкий до навантажень. Діаметр шліфувального диска від 125 до 230 мм.

ТОП-10 потрібних функцій болгарки:

  1. Плавний пуск. Врівноважує пусковий струм і компенсує силу струму при запуску інструменту. Розробнику цієї функції скажімо окреме «спасибі» за захист електричної частини двигуна та механічних частин редуктора від навантаження. Значення плавного пуску зростає з потужністю болгарки.
  2. Швидка заміна диска. Всім, хто стикався із заміною диска, відомо, що це незручна і малоприємна робота. Тому деякі виробники полегшують життя майстрів, забезпечуючи болгарки спеціальною гайкою. Переваги: можна міняти диск без використання додаткових інструментів.
  3. Додаткова рукоятка. Полегшує роботу і вам не потрібно докладати великих зусиль в напрузі м'язів. Багато рукояток можуть поглинати вібрацію завдяки спеціальному матеріалу. Це допомагає домогтися високої точності роботи.
  4. Регулювання оборотів. Ця функція дозволяє виконувати шліфувальні роботи значно швидше, краще та якісніше. Для різання металу регулювання обертів особливої ролі не грає.
  5. Відкрита заміна вугільних щіток. Переваги: легкий доступ до вугільних щіток дозволяє самостійно замінювати їх у разі зносу. Це заощаджує не тільки гроші, але й час. Адже таку нескладну маніпуляцію Ви можете зробити самі.
  6. Пиловий захист. При роботах, пов'язаних з різкою пильного матеріалу, наприклад, каменю або ракушняка, виникає значна проблема потрапляння абразивних частинок пилу на крильчатку вентилятора. Переваги: додатковий пиловий захист допомагає запобігти передчасному зносу деталей болгарки.
  7. Захисний кожух. Сама назва говорить нам про функції. Звичайно ж, це захист від іскор при роботі з металом, від великих абразивних часток при роботі з каменем. Деякі виробники комплектують болгарки кожухами, які переставляються без додаткових інструментів.
  8. Ергономічність та вага. Кожен фахівець прагне до зручності в роботі. Грамотно виготовлений інструмент значно знижує втому рук майстра, що впливає на тривалість працездатності, а, як наслідок, хороший настрій і якісний результат.
  9. Блокування шпинделя. Ця система захищає людину від травм, а дорогий двигун від поломок. Відсутність цієї функції некритична. Потрібно набагато обережніше виконувати роботи, при яких може заклинити диск.
  10. Відключення щіток. Незамінна функція, якщо на об'єкті проведення будівельних робіт відбувається короткочасне відключення електроенергії, що дуже шкодить високошвидкісним двигунам. Завдяки цій системі двигун зупиняється і повторне включення можливе тільки через кнопку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ