Crimea is Ukraine: українці Австралії провели акцію до шостої річниці анексії Криму Росією

Crimea is Ukraine: українці Австралії провели акцію до шостої річниці анексії Криму Росією

25.02.20 08:40 0 538
У неділю 23 лютого у столиці Австралії Канберрі австралійські українці та місцеві друзі України провели перед посольством Росії акцію до шостої річниці анексії росіянами Криму. Близько півсотні людей стояли біля входу до території посольства з плакатами «Крим – це Україна! Звільніть Крим!» (Crimea is Ukraine! Liberate Crimea!).

Як повідомила Радіо Свобода координаторка акції Наталя Альохіна, метою акції було «привернути увагу громадськості до російської агресії в Україні і нагадати австралійцям про геополітичний злочин Кремля – окупацію Криму».

Окрім інформації про окупацію Криму, учасники акції нагадали ще про один злочин Росії: 76 років тому відбувся геноцид – депортація чеченського та інгушського народів, заначила Альохіна.?

Читайте також: Кримському правозахиснику Джеппарову спробували вручити застереження від російської прокуратури?

Також у Канаді кримськотатарська спільнота – представники Canadian Association of Crimean Tatars (Канадська асоціація кримських татар – Торонто) проводить акцію на підтримку кримськотатарського народу та на захист телеканалу ATR.

23 лютого 2014 року у Сімферополі з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу відбувся Всекримський мітинг на підтримку Революції гідності. У ньому взяли участь близько 5 тисяч осіб. 26 лютого 2014 року перед будинком кримського парламенту відбувся масштабний мітинг прихильників і супротивників територіальної цілісності України.

У 2019 році активісти міжнародної громадської ініціативи «Об'єднані прапором провели всесвітню кампанію на підтримку кримськотатарського народу: кримськотатарський прапор «здійснив мандрівку» 28 країнами світу на чотирьох континентах за дев'ять місяців.

Читайте також: Бостон: Бутман, який підтримував анексію Криму, завершив турне під пікет активістів

Як повідомляв тоді кореспондентові Радіо Свобода координатор акції Микола Круцик, прапор зустрічали і підписували представники кримськотатарської та української діаспор, політики і громадські активісти у сотнях міст.?

А 26 червня, у День кримськтотатарського прапора, його пронесли центром Києва, таким чином, за словами Круцика, «висловивши підтримку кримським татарам, які за умов окупації Криму продовжують боротьбу за свої права і за Україну».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі треба ...

КОМЕНТАРІ