Відчеплений через підозру на коронавірус вагон потягу «Київ-Москва» відправили до України – уряд

Відчеплений через підозру на коронавірус вагон потягу «Київ-Москва» відправили до України – уряд

25.02.20 09:58 0 599
Підозра на коронавірус у громадянки Китаю, яку зняли з потяга «Київ-Москва» на кордоні з Росією, не підтвердилася, тож відчеплений вагон відправили до України. Про це увечері 22 лютого повідомив Кабінет міністрів України з посиланням на національного координатора Міжнародних медико-санітарних правил Росії.

За повідомленням, дослідження зразків пасажирки, яка їхала у потязі з Росії до України, показали, що вона не інфікована коронавірусом Covid-19.

«Відтак, одинадцять українців, які подорожували в тому ж вагоні, що і громадянка КНР, та два бортпровідники-українці, які обслуговували цей вагон, також не є інфікованими. Відчеплений вагон із пасажирами 22 лютого, вночі було відправлено до Києва. Госпіталізованих українців відпустили з лікарні», – зазначають в Кабінеті міністрів.

Читайте також: До СБУ звернулися з проханням оцінити заяви політиків через евакуацію з Китаю – депутат?

За заявою урядової пресслужби, українців, яких госпіталізували в Росії, забезпечувало допомогою та харчуванням посольство України в Москві.

21 лютого «Укрзалізниця» повідомила, що потяг, з якого зняли пасажирку з підозрою на коронавірус, пройшов санітарну обробку. Окрім неї, госпіталізували п'ятьох громадян України, які з нею контактували.

21 лютого стало відомо, що громадянку Китаю із симптомами респіраторного захворювання виявили під час проходження митно-прикордонного контролю на залізничній станції Суземка (РФ) та госпіталізували у Брянську. Усіх інших пасажирів, які були з нею у вагоні, ізолювали, вагон відчепили.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Где купить качественную ...
Наступна новина: Преимущества квест-комнат

КОМЕНТАРІ