ООН повідомляє про загрозу життю мільйонів біженців у сирійському Ідлібі

ООН повідомляє про загрозу життю мільйонів біженців у сирійському Ідлібі

25.02.20 08:29 0 451
В Ідлібі знаходяться близько 3 мільйонів мирних жителів, які не можуть виїхати в сусідні країни через закриття сирійського кордону. Про це пише «Голос Америки» з посиланням на дані агентств, що входять до складу ООН.

Більшість біженців зараз рухаються в напрямку вже перенаселених районів на кордоні між Ідлібом і Туреччиною.

Офіційний представник Управління ООН з координації гуманітарних питань Йенс Лаерке каже, що близько третини з 330 тисяч біженців перемістилися в райони поруч з містом Алеппо на півночі Сирії, які також знаходяться під обстрілом.

«Лінія фронту і безперервне насильство продовжують наближатися до цих районів, які заповнені переміщеними особами. Бомбардування все частіше проводяться в місцях, де знаходяться переміщені особи, і в їх околицях. Ми закликаємо до негайного припинення вогню, щоб запобігти подальшим страждання. Ми побоюємося, що це може закінчитися кривавою бійнею», – сказав Лаерке.

Оскільки площа безпечних районів в Ідлібі продовжує скорочуватися, за словами Лаерке, біженцям все складніше стає знайти укриття. Це примушує десятки тисяч людей, за його словами, жити на відкритому повітрі або в частково прихованих від обстрілів будівлях.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хореографу Чапкісу ...
Наступна новина: Crimea is Ukraine: українці ...

КОМЕНТАРІ