Радник Трампа з нацбезпеки заперечує,що розвідка США попереджала про втручання Росії у вибори

Радник Трампа з нацбезпеки заперечує,що розвідка США попереджала про втручання Росії у вибори

25.02.20 15:48 0 1194
Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Роберт О'Браєн стверджує, що не бачив даних розвідки, які б доводили спроби Росії сприяти переобранню Дональда Трампа на виборах. Про це він заявив у інтерв'ю каналу ABC 22 лютого після того, як таку інформацію оприлюднили американські ЗМІ з посиланням на свої джерела.

За даними журналістів, офіцери розвідки повідомили американським конгресменам, що Москва приховано намагається сприяти передвиборчим кампаніям як Трампа, так і лідера внутрішньопартійних перегонів Демократичної партії Берні Сандерса.

Читайте також: Трамп і Кремль заперечили звіт розвідки США про втручання Росії в цьогорічні президентські вибори?

«У радника з національної безпеки достатньо хороший доступ до нашої розвідки. Я не бачив жодних розвідувальних даних про те, що Росія робить щось, аби домогтися переобрання президента Трампа», – заявив він.

Новинна агенція AP повідомляла зі слів джерела в розвідці, що офіцери не заявляли конгресменам прямо про спроби Росії допомогти кампанії Трампа, однак деякі з законотворців зробили такий висновок із того, що почули.

О'Браєн також заперечив, що Трамп нібито змусив звільнитися колишнього виконувача обов'язків директора національної розвідки Джозефа Маґуайра, тому що його розлютив брифінг розвідників.

Читайте також: Сенатори США: справа імпічменту має лишитися позаду, а ми маємо рухатися вперед у підтримці України?

За словами радника, час Маґуайра на цій посаді добігав кінця на початку березня, і Трампу було потрібно, щоб його тимчасово замінив хтось, вже затверджений Сенатом. Цією людиною став колишній посол США у Німеччині Річард Ґреннел, якого вважають відданим прихильником Трампа.?

Берні Сандерс тим часом підтвердив, що близько місяця тому співробітники розвідки США повідомили йому про дезінформацію та пропаганду, до яких нібито вдається Росія, аби допомогти його кампанії на виборах.

«Мені, якщо чесно, нецікаво, кого Путін хоче бачити президентом. Моє послання Путіну просте: тримайтеся подалі від американських виборів, і, як президент, я забезпечу, щоб так і було», – йдеться в заяві сенатора від Вермонту.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ