У МОЗ розповіли про готовність лікарень до ймовірного спалаху коронавірусу в Україні

У МОЗ розповіли про готовність лікарень до ймовірного спалаху коронавірусу в Україні

26.02.20 13:36 0 1393
Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив про готовність українських лікарень приймати пацієнтів у випадку підтвердження у них коронавірусної інфекції.

«Ми маємо близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, близько двох тисяч лікарів-інфекціоністів, біля 5 тисяч середнього медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях. Ми маємо також інфекційні бокси – із розумінням того, що інфекційні бокси застосовуються тільки на початкових стадіях розвитку спалаху. У подальшому утримання хворих в інфекційних боксах недоцільно», – зазначив він.

За словами Ляшка, серед усіх зафіксованих у світі інфікованих новим коронавірусом людей тільки до 20% тяжко переживають перебіг хвороби, і 3% – потребують реанімаційних заходів.

« в Україні є можливість надавати таку допомогу у відділеннях інтенсивної терапії, у реанімаційних відділеннях», – сказав він.

Також Віктор Ляшко поінформував, що станом на ранок шного дня евакуйовані з Китаю люди, яких ізолювали у Нових Санжарах на Полтавщині, жодних симптомів захворювання не демонструють.

Загалом, за даними МОЗ від 24 лютого, в Україні не зафіксували жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Компанія Paramount зупинила ...
Наступна новина: Демократи в Сенаті США ...

КОМЕНТАРІ