Демократи в Сенаті США вимагають накласти санкції на Росію через спроби втрутитися у вибори-2020

Демократи в Сенаті США вимагають накласти санкції на Росію через спроби втрутитися у вибори-2020

26.02.20 13:40 0 1400
Лідери Демократичної партії в Сенаті США закликали адміністрацію президента Дональда Трампа накласти санкції на Росію через спроби втрутитися у президентські вибори 2020 року.

Сенатори Чак Шумер (Нью-Йорк), Боб Менендез (Нью-Джерсі) та Шеррод Браун (Огайо) у листі до державного секретаря Майка Помпео та міністра фінансів Стівена Мнучіна заявили, що адміністрація має негайно накласти санкції на російський уряд та будь-яких осіб, які залучені до втручання у вибори.

Кількома днями раніше члени Палати представників отримали від розвідки дані, що існує загроза втручання Росії та інших країн у вибори президента. За інформацією розвідки, Росія спробує допомогти Трампу виграти вибори знову. За словами потенційного кандидата від демократів Берні Сандерса (Вермонт), йому розповіли, що Росія може допомогти на виборах і йому.

Спеціальний представник президента Росії з питань міжнародного співробітництва Андрій Крутскіх в інтерв'ю російському виданню «Коммерсант» заперечив звинувачення.

«Ми суворо й ретельно дотримуємося принципу невтручання у внутрішні справи США – ще з 16 листопада 1933 року, коли радянська Росія та Сполучені Штати відновили їхні дипломатичні відносини», – сказав Крутскіх.

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Роберт О'Браєн стверджує, що не бачив даних розвідки, які б доводили спроби Росії сприяти переобранню Дональда Трампа на виборах.

Голосування за президента США заплановане на 3 листопада 2020 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У МОЗ розповіли про ...
Наступна новина: У Казахстані в СІЗО помер ...

КОМЕНТАРІ