Bellingcat: членом місії Росії в СОТ був офіцер ГРУ,якого пов'язують з отруєннями в Європі

Bellingcat: членом місії Росії в СОТ був офіцер ГРУ,якого пов'язують з отруєннями в Європі

26.02.20 14:01 0 1602
Один із трьох ймовірних співробітників російської військової розвідки (ГРУ), яких у Болгарії звинувачують у замаху на вбивство бізнесмена Еміліяна Ґебрева, мав статус дипломата і був співробітником російського представництва при Світовій організації торгівлі в Женеві – йдеться в опублікованому 25 лютого спільному розслідуванні групи Bellingcat, швейцарського сайту Tages-Anzeiger і російського The Insider.

Як йдеться в розслідуванні, він недавно був оголошений в розшук під ім'ям Георгій Горшков, проте насправді його ім'я – Єгор Гордієнко. Стверджується, що він має дипломатичний ранг третього секретаря і, крім спроби отруєння Ґебрева, брав участь і в інших операціях ГРУ за кордоном, в тому числі у співпраці з підозрюваними в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.

Ґебрев був отруєний у 2015 році – ймовірно, тією ж речовиною «Новачок», що і згодом Скрипалі. Єгор Гордієнко (він же Георгій Горшков) був, як стверджується, одним із восьми осіб, причетних до цього злочину, причому, ймовірно, відігравав у ньому важливу роль, бо потрапив у число трьох росіян, оголошених нещодавно в розшук.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Зробимо стрім»: Голова ...
Наступна новина: У Японії від коронавірусу ...

КОМЕНТАРІ