У Казахстані в СІЗО помер опозиційний активіст

У Казахстані в СІЗО помер опозиційний активіст

26.02.20 13:50 0 1598
У Казахстані в слідчому ізоляторі в столиці країни Нур-Султані помер опозиційний активіст Дулат Агаділ, повідомила місцева поліція. Імовірною причиною смерті назвали серцеву недостатність.

У пресрелізі поліції зазначається, що в СІЗО Агаділ був доставлений 24 лютого. Пізніше його смерть констатувала бригада медиків швидкої допомоги, яку викликали співробітники СІЗО. Будь-яких тілесних ушкоджень, за офіційними даними, на тілі немає. Триває досудове розслідування.

Після появи інформації про смерть активіста поблизу ізолятора зібралися десятки його прихильників. Вони вимагали показати їм затриманих під час опозиційних мітингів 22 лютого. Частина присутніх вирушила до моргу, інші – до будівлі МВС.

Там присутні перекрили проїжджу частину вулиці. Протягом кількох хвилин більшість із них були затримані співробітниками спецпідрозділу поліції. Їх завантажили в автозаки.

Увечері 24 лютого в соціальних мережах активісти писали, що Агаділа з дому забрали невідомі в цивільному. На опублікованих у фейсбуці кадрах видно, що люди в цивільному одязі затримують активіста із застосуванням сили, садять його в автомобіль без розпізнавальних знаків і вивозять. У повідомленні поліції в зв'язку з цим йдеться про те, що затримувати активіста прийшли близько 21:00 за місцевим часом. Потім його доставили до слідчого ізолятора.

Дулат Агаділ, який активно закликав до вирішення соціальних проблем, заявляв про необхідність дотримання громадянських прав і свобод, торік неодноразово притягався до адміністративної відповідальності. У цілому він провів під адміністративним арештом понад 60 днів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Демократи в Сенаті США ...
Наступна новина: «Зробимо стрім»: Голова ...

КОМЕНТАРІ