Ортодонт: хто це такий?

Ортодонт: хто це такий?

27.02.20 15:49 0 2850

Ортодонт — це стоматолог, який спеціалізується на вирівнюванні щелеп і зубів. Вони мають важливу роботу — допомагати людям, чиї зуби нерівні або потребують певної корекції, а також тим, у кого неправильний прикус. Далі, ми розглянемо чим займається цей спеціаліст більш детально. Ну а розповість нам про це співробітник київського центру ортодонтії Мирослави Дрогомирецької: https://orthocentermd.com.ua/.

Що робить ортодонт?

Неправильний прикус може означати, що зуби пацієнта ростуть криво або скупчено і створюють дискомфорт. Навіть якщо немає болю чи дискомфорту, пацієнт може просто захотіти покращити зовнішній вигляд свого зубного ряду.

Направлення до ортодонта людина зазвичай отримує від свого сімейного стоматолога, який помічає порушення прикусу. Під час первинного призначення лікар оглядає зуби та щелепу та, можливо, робить рентген чи форму зубів. Зазвичай професіонал може помітити основні та / або незначні проблеми відразу після цього першого візиту. Тоді їхнє завдання полягає в тому, щоб пояснити пацієнту, які саме проблеми пов'язані з вирівнюванням зубів, а потім порекомендувати якусь конкретну стратегію лікування.

Даний спеціаліст оглядає зуби пацієнтів як візуально, так і за допомогою рентгенівських променів та форм, щоб точно визначити, чи є в нього неправильний прикус. Після чого, він підбирає найбільш ефективне рішення для їх лікування. Завдання ортодонта — виправити недоліки прикусу. Тому його робота ортодонта варіюватися від простого нанесення, коригування та зняття брекетів до вжиття заходів щодо контролю росту обличчя.

Лікування пацієнтів із порушеннями прикусу зазвичай відбувається у вигляді накладення брекетів. Хоча дана процедура й може призначатися людям будь-якого віку, діти в підлітковому віці складають основну частину пацієнтів, яким їх потрібно носити протягом тривалого періоду часу. Це ідеальний вік для носіння брекетів, оскільки зуби та обличчя знаходяться в умовах постійного та значного росту, та й вирішити будь-які проблеми з вирівнюванням зубів краще рано, а не пізніше. Таким чином, брекети у підлітків допоможуть зберегти їх зуби прямими, запобігаючи майбутнім проблемам прикусу. Після того, як ортодонт накладе брекети на зуби пацієнта, останній повинен регулярно приходити на огляди, щоб стоматолог міг вносити необхідні корективи. Зрештою, коли бажаний результат досягнутий, брекети знімаються.

Крім брекетів, ортодонти мають справу ще й з такими проблеми, як:

  • біль у щелепі;
  • порушення мови;
  • апное;
  • захворювання ясен;
  • ускладнене жування.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Який принцип роботи ...

КОМЕНТАРІ