Який принцип роботи пожежної сигналізації?

Який принцип роботи пожежної сигналізації?

27.02.20 19:43 0 1801

Для виявлення джерел загоряння, існують складні сигналізаційні системи пожежної безпеки. У таких системах передбачена функція оповіщення про небезпеку, одна з необхідних функцій димовидалення. Багато людей в загальних рисах уявляють, як працюють такі системи, але на ділі все набагато складніше, тому варто розібратися в принципі роботи. Знаючи, як працює система пожежної сигналізації, більше не постане питання про те, чи потрібні взагалі такі заходи для забезпечення безпеки. Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник ТОВ "Сучасні системи безпеки бізнесу": https://ssbb.com.ua/, в якій безпосередньо можна купити пожежну сигналізацію в Україні.

Схема роботи сигнального оповіщення

Спочатку слід розібратися в самій конструкції такої системи, тобто це:

  • датчики оповіщення та сигналізації;
  • пристрою призначаються для роботи з інформацією, що надходить з датчиків;
  • пристрою керування самою сигналізаційної системи.

Додаткові пристосування:

  1. індикатори звуку і світла;
  2. пристрою для виведення повідомлень;
  3. ПУ (пульт управління);
  4. прилад, що забезпечує захист від короткого замикання, для забезпечення стабільної роботи та захисту сигналізаційної системи.

Тільки справжні фахівці вчасно і швидко обслуговують будь-які несправності пожежної сигналізації. Сам принцип роботи простий: інформація через спеціалізовані датчики передається програмі для подальшої обробки, далі відбувається висновок на технічні засоби для подальшої роботи з сигналами.

Алгоритм дії

З моменту виявлення датчиками джерела загоряння запускається алгоритм дій системи пожежної сигналізації. При якісному монтажі та налаштуванні принцип дії пожежної сигналізації складається з наступних етапів:

  • Включення системи оповіщення людей про виникнення пожежі.
  • Розблокування евакуаційних шляхів за наявності системи контролю доступом.
  • Автоматична активація системи пожежогасіння.
  • Автоматична активація димовідводних системи, що запобігає отруєння чадним газом перебувають всередині палаючого об'єкта людей. Одночасно з цим відключається система припливної вентиляції, тому що створювана при цьому тяга сприяє поширенню вогню.
  • Автоматичне блокування ліфтів, які перебувають на першому поверсі з відкритими дверима.
  • Відключення джерела електроживлення. Всі необхідні життєзабезпечення перемикаються на аварійний режим роботи.

Схема підключення сигналізації

Для узгодженості компонентів важлива якісна збірка системи за принциповою схемою підключення. Це забезпечує ефективність і безпеку її експлуатації.

Принципова схема монтажу характеризується двома головними компонентами:

  1. показує, яким чином відтворити схему;
  2. містить інформацію про складові елементи схеми та принципи функціонування, яка також корисна при доопрацюванні або ремонті обладнання.

Як правило, схема підключення додається до комплекту обладнання системи сигналізації. Необхідно ретельно дотримуватися рекомендацій по встановленню системи. Точне проходження коректною схемою забезпечує швидке реагування на вогнище загоряння, що дозволяє своєчасно вжити всіх необхідних заходів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Ортодонт: хто це такий?
Наступна новина: Как выбрать толщину ламината

КОМЕНТАРІ