Чим приватна наркологічна клініка краща за державну?

Чим приватна наркологічна клініка краща за державну?

27.02.20 22:33 0 2204

Коли у близької людини виявили залежність — це великий біль і проблема для всіх його рідних і друзів. Всесвітня організація охорони здоров'я до подібних захворювань відносить алкоголізм, наркоманію, ігроманію. Всі вони мають біологічну, психологічну та соціо-духовну природу. З цього випливає, що повноцінне одужання можливе при лікуванні у всіх трьох напрямків. Наркоманія — це пристрасть до якого-небудь наркологічного препарату. Хвороба супроводжується помітним погіршенням здоров'я, моральною та інтелектуальною деградацією, зміною свідомості. Найчастіше наркоманія призводить до смерті залежної людини.

Як зрозуміти, що ваша близька людина залежна від наркотиків?

Основними симптомами наркоманії є:

  • поява великої кількості боргів;
  • різка зміна старих друзів на нових;
  • людина стала потайною і перестала спілкуватися з рідними та близькими;
  • наступають періоди сплутаності свідомості, незв'язаної мови;
  • чутний дивний запах у квартирі, що має хімічну природу;
  • з дому почали пропадати гроші та цінні предмети;
  • у домі почали з'являтися порожні упаковки від ліків, різні згортки.

Уникнути всіх цих проблем і допомогти хворому можна, якщо вчасно звернутися за допомогою до фахівця. Існують різні клініки, які допомагають боротися з різними видами залежності. Дані заклади бувають як приватними, так і державними. Люди, які прагнуть перебороти свою недугу, часто не розуміють чому приватна наркологічна клініка краща за державну. Спробуємо в цьому розібратися. Ну а допоможе нам в цьому співробітник наркологічного центру "Життя", в якому безпосередньо проводять лікування наркоманії в Старокостянтинові.

Приватна наркологічна клініка vs державна

Будь-яка медична установа готова допомогти хворому подолати свою залежність, існує лише різниця в підході та методиці лікування:

  • По-перше, у приватній клініці послуги за бажанням клієнта можуть надаватися анонімно, тоді як у державній установі всі особисті дані заносяться в базу. Більшість залежних людей соромляться своєї проблеми, та й ставлення соціуму до наркоманів негативне. Тому проходження лікування анонімно може убезпечити особисте життя хворого.
  • По-друге, твердження про те, що в державних клініках лікують безкоштовно, є помилкою. Існує перелік необхідних послуг, які повинні надаватися хворому, але за деякі з них доведеться заплатити окремо.
  • По-третє, це ставлення персоналу до пацієнта. Велика кількість відвідувачів не дозволяє співробітникам державних клінік приділити належну увагу кожному хворому. Це великий мінус, адже запорукою одужання є не тільки медикаментозне лікування, але й нормалізація психологічного стану залежної людини. Цього не станеться без належного спілкування та консультацій. Подібних проблем в приватних клініках не спостерігається.
  • По-четверте, якість детоксикації (природного або штучного виведення токсичних речовин з організму наркомана). У державних установах є дві проблеми: старе обладнання, відсутність необхідної кількості медикаментів (їх постійно на всіх не вистачає). У приватних клініках працюють за новітніми методиками, які зобов'язують використовувати сучасні технології та лікарські препарати, яких завжди вдосталь.
  • Сприятлива обстановка сприяє нормалізації морального стану хворого, допомагає налаштовуватися на позитив, дозволяє відчувати себе затишно. П'ята причина вибрати приватну клініку полягає в тому, що тут завжди свіжий і хороший ремонт, і чуйний персонал, який завжди готовий прийти на допомогу. Державні установи не можуть похвалитися тим самим. Тут все похмуро та сумно.
  • Вибираючи між комерційною та державною наркологічною клінікою потрібно звернути увагу на ставлення персоналу до хворих. У державних установах найчастіше зустрічаються грубі та недоброзичливі співробітники. Приватна клініка велику увагу приділяє своєму іміджу, тому під час набору персоналу звертає увагу не тільки на професіоналізм, а й на особисті якості. Співробітники тут чуйні та доброзичливі. Це шоста відмінність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Что нужно знать об ...
Наступна новина: Порядок проведення ...

КОМЕНТАРІ