Порядок проведення випробування обладнання

Порядок проведення випробування обладнання

27.02.20 22:49 0 1693

Як правило, при сертифікації промислового та енергетичного обладнання, виробники стикаються з необхідністю проведення його випробувань. В багатьох випадках ця процедура обов'язкова і строго регламентується законодавством. Але заявників чомусь це лякає і вони починають шукати шляхи обходу даної процедури. І часом через незнання, а іноді й навмисно, уникають проведення випробування обладнання, піддаючи тим самим себе, своїх клієнтів та інших споживачів великому ризику. Насправді «...не такий страшний чорт, як його малюють». Далі, ми розглянемо як же насправді виглядає процес проведення випробування обладнання. Ну а розповість нам про це співробітник лабораторії Academtest, в якій безпосередньо проводять такі випробування в Харкові.

Проведення випробування обладнання простими словами

Природно, все починається з подачі заявки на сертифікацію в орган по сертифікації. При отриманні заявки на проведення робіт з підтвердження відповідності продукції орган з сертифікації проводить аналіз представленого комплекту документів, і організовує проведення випробувань продукції в акредитованій випробувальній лабораторії, якщо це передбачено схемою сертифікації.

Організація проведення випробування обладнання поетапно:

  1. Вам не доведеться бігати по просторах інтернету або Вашого регіону в пошуках акредитованої лабораторії. Вибір випробувальної лабораторії здійснює орган із сертифікації. І цей вибір повинен ґрунтуватися не тільки на відповідність критеріям акредитації самої лабораторії, а й на повній довірі органу з сертифікації та заявника до проведення робіт з випробувань продукції.
  2. Відбір зразків для проведення випробування обладнання проводить сам орган по сертифікації. Вам потрібно лише надати самі зразки.
  3. Необхідно організувати передачу відібраного зразка до випробувальної лабораторії для випробувань. Тут можна піти 2 шляхами: відібраний зразок передає до випробувальної лабораторії орган по сертифікації або відібраний зразок по направленню органу з сертифікації разом з копією акта відбору зразків передає до випробувальної лабораторії сам заявник. Залежно від виду обладнання і витрат на його доставку до випробувальної лабораторії заявником і органом по сертифікації узгоджується варіант передачі відібраного зразка.
  4. Проведення випробування обладнання можуть проводитися безпосередньо в випробувальній лабораторії, або можуть бути організовані виїзні випробування (наприклад, на заводі-виробнику або на місці монтажу). Це залежить від виду продукції та можливості або неможливості доставки обладнання до випробувальної лабораторії. За проведення випробувань обладнання випробувальна лабораторія несе таку ж відповідальність, як і орган по сертифікації за проведення робіт з сертифікації. В цілому, сукупність відповідальності органу з сертифікації та випробувальної лабораторії гарантує якісне виконання робіт з підтвердження відповідності вашого обладнання. При цьому слід зазначити, що заявник має право бути присутнім під час проведення випробувань.
  5. Повернення або не повернення зразка заявнику. Якщо були проведені неруйнівні випробування продукції, зразок підлягає поверненню. Якщо ж при проведенні випробування обладнання необхідні руйнівні випробування, то зразок, природно, поверненню не підлягає. Уточнити спосіб проведення випробування продукції Ви можете перед початком випробувань. Повернення зразка заявнику може бути здійснений як самою випробувальною лабораторією, так і органом по сертифікації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати гербіцид від ...

КОМЕНТАРІ