Віктор Ляшко: МОЗ запровадив новий алгоритм дій на кордоні,щоб запобігти коронавірусу (COVID-19)

Віктор Ляшко: МОЗ запровадив новий алгоритм дій на кордоні,щоб запобігти коронавірусу (COVID-19)

28.02.20 13:12 0 1757
Кабінет Міністрів України 26 лютого призначив заступника Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем для того, щоб підсилити систему, яка має запобігати проникненню на територію України коронавірусу COVID-19.

«Навіщо ми відновлюємо посаду головного державного санітарного лікаря. Саме подання головного державного санітарного лікаря дозволить встановлювати карантин на території України в разі завезення небезпечних інфекцій, а також запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи, як наприклад, заборона проведення масових заходів, закриття дитячих, навчальних закладів у разі, якщо буде на території України поширення коронавірусної, або іншої небезпечної інфекційної хвороби», - повідомив Віктор Ляшко.

Заступник Міністра наголосив, що в Україні є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, 5 тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях, в інфекційних лікарнях є інфекційні бокси.

«Міністерство охорони здоров'я проаналізувало кількість тяжких випадків, які виникають у хворих з коронавірусною інфекцією – це в 20% від всіх випадків, близько 3% потребують реанімаційних заходів. Для дослідження випадків COVID-19 у Міністерства охорони здоров'я є всі необхідні ресурси. Ми забезпечені діагностичними тест-системами, вірусологічна лабораторія має діагностикуми для проведення дослідження полімеразної ланцюгової реакції», - зазначив Віктор Ляшко.

Станом на 26 лютого 2020 року в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

- У Нових Санджарах триває обсервація. За результатами ранішнього медичного огляду 26 лютого – ні в однієї людини із евакуйованих не виявлено ознак гострих респіраторних захворювань.

- Прикордонниками відпрацьовані всі алгоритми у разі виявлення ознак захворювання – на пунктах пропуску є тимчасові ізолятори.

«У випадку виявлення ознак гострих вірусних захворювань у людини, будуть проведені додаткові необхідні дослідження. Медики та державна прикордонна служба отримали всі необхідні алгоритми та забезпечені засобами індивідуального захисту», - додав Віктор Ляшко.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День народження Єгора ...
Наступна новина: На Тернопіллі рекомендації ...

КОМЕНТАРІ