Путін і Ердоган провели телефонну розмову після загибелі турецьких військових в Ідлібі

Путін і Ердоган провели телефонну розмову після загибелі турецьких військових в Ідлібі

01.03.20 13:12 0 1524
Туреччина вважає за можливе завдавати ударів по військовослужбовцях армії президента Сирії Башара Асада і сирійських військових об'єктах, хоч би де вони були розташовані, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним 28 лютого.

Як повідомив представник Ердогана, президенти домовилися зустрітися найближчим часом, однак місце і час зустрічі не називається.

Розмова відбулася після загибелі 33 турецьких військових в результаті авіаудару в сирійській провінції Ідліб.

У повідомленні Кремля про цю телефонну розмову сказано про необхідність «опрацювати можливість проведення найближчим часом зустрічі на найвищому рівні». Там також сказано, що обидві сторони обговорили можливі заходи для «нормалізації ситуації» на північному заході Сирії.

Ситуація в провінції Ідліб, де йдуть бої між армією Асада, підтриманою Росією, і загонами сирійської опозиції, яких підтримує Туреччина, ще більше загострилася після загибелі турецьких військових ввечері 27 лютого.

В результаті удару сил президента Сирії Башара Асада на північному заході країни 27 лютого, за останніми даними, загинули не менше 33 турецьких військових, 36 були поранені.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ