Пентагон закликав не дозволити Китаю та Росії посягнути на першість Заходу в космосі

Пентагон закликав не дозволити Китаю та Росії посягнути на першість Заходу в космосі

01.03.20 08:03 0 628
Пентагон закликав не дозволити Китаю та Росії посягнути на першість Сполучених Штатів Америки та їхніх союзників у космосі.

Виконувач обов'язків заступника міністра оборони Джеймс Андерсон заявив у Палаті представників, що Росія та Китай розвивають свої орбітальні технології та протикосмічну зброю, здатну завдати удару по практично кожному виді американського космічного обладнання (більшість з нього розробляли, коли в космосі було набагато менше загроз).

У своєму звіті для підкомітету з питань стратегічних озброєнь Андерсон заявив, що Сполучені Штати відповідають на загрози шляхом «трансформації своїх космічних проєктів, збору знань про бойові дії в космосі та близької роботи із своїми союзниками».

Генерал Космічних сил Джей Реймонт заявив законодавцям, що Сполучені Штати «не можуть далі сприймати нашу космічну першість як даність».

За словами Андерсона, в оборонному бюджеті 2021 року на космічні програми мають виділити 18 мільярдів доларів. Зокрема, 111 мільйонів доларів мають надати на підтримку діяльності новостворених Космічних сил США.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Почему стоит заказать ...
Наступна новина: Вживаються заходи щодо ...

КОМЕНТАРІ