Робота «Суспільного» заблокована через арешт рахунків

Робота «Суспільного» заблокована через арешт рахунків

01.03.20 08:48 0 557
Робота Суспільного мовника заблокована через арешт його рахунків за борги. Про це повідомили на «Суспільному».

«Постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 лютого 2020 року та від 20 лютого 2020 року №61321781 було накладено арешт на кошти, що є на рахунках Суспільного мовника. 18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 мільйонів 591 тисяч 224 євро 48 центів та 73 080 гривень судового збору на користь акціонерного товариства «Євроньюз», – мовиться у повідомленні.

Як зазначається, колишня Національна телекомпанія України почала співпрацювати з «Євроньюз» у 2010 році, ще до створення Суспільного мовника.

«Згодом із бюджету було припинене виділення коштів на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії «Євроньюз», що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес. Суспільний мовник отримав цей борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов'язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність», – заявили на «Суспільному».

Там наголошують, що арешт рахунків вже унеможливив підготовку до трансляції цьогорічної Олімпіади та забезпечення участі України у Євробаченні.

«Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, адже заблокована можливість здійснювати необхідні видатки для роботи національних телеканалів мовника (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА), усіх регіональних каналів Суспільного, діджитал-платформ та трьох каналів радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура)», – мовиться у повідомленні.

Як зазначає мовник, вже тиждень вони звертаються по допомогу до Кабміну, Мінфіну, Міністерства культури, молоді та спорту та Мін'юсту, однак відповіді не отримує.

«Ми усвідомлюємо, що навіть при наближенні видатків за бюджетною програмою, котра передбачена цьогоріч для телерадіокомпанії, усі отримані з бюджету кошти будуть негайно ж перераховані з рахунків Суспільного мовника до компанії «Євроньюз». Отож із запланованого та передбаченого законом бюджету на 2020 рік Суспільний мовник недоотримає майже 300 мільйонів гривень. Отже, реалізація річного плану діяльності телерадіокомпанії буде неможливою. Суспільне знову перейде в режим виживання, як це й було в попередні роки через колосальне недофінансування, коли мовник міг здійснювати лише базові видатки, без жодних належних вкладень у виробництво нового контенту чи технічне переоснащення», – заявили на «Суспільному».

Мовник і надалі планує звертатися до уряду з проханням виділити необхідні кошти для погашення заборгованості. Там наголосили, що відсутність допомоги з боку державних органів у вирішенні цієї проблеми призведе до повної зупинки суспільного мовлення в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Театральному майдані ...

КОМЕНТАРІ