У 7 лікарнях Києва облаштували бази для госпіталізації людей з підозрою на коронавірус – Кличко

У 7 лікарнях Києва облаштували бази для госпіталізації людей з підозрою на коронавірус – Кличко

01.03.20 12:09 0 1425
У семи столичних лікарнях облаштували бази для госпіталізації пацієнтів із підозрою на вірус коронавірус, по три – для дорослих і дітей та одна спеціальна база – для вагітних, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко на спеціальних навчаннях в Олександрівській лікарні.

«Участь у них (навчаннях – ред.) взяли медики, рятівники, поліція та представники органів місцевої влади. За легендою, яку відпрацьовували, до столичного медичного закладу звернулися дві людини. Умовні пацієнти повідомили, що нібито тиждень тому повернулися літаком з Італії, де перебували на заробітках. У них, за легендою, виявили симптоми хвороби Covid-19. Умовних пацієнтів одразу доправили до Олександрівської клінічної лікарні, де в інфекційному відділенні облаштована одна з лікувальних баз», – розповіли у КМДА.

За словами Віталя Кличка, метою навчань є послідовне відпрацювання дій кожної служби міста.

«Нова небезпечна хвороба, що отримала назву коронавірус, виявлена в багатьох країнах – і в тих, де рівень надання медичних послуг дуже низький, і в тих, де медицина прогресивна. Люди подорожують різними країнами. Літають у справах та на відпочинок. І гарантувати, що випадків зараження на цю хворобу не буде в нашому місті, ми ніяк не можемо. Тому повинні бути готовими, аби мінімізувати можливі наслідки спалаху хвороби», – Кличко.

За його словами, бази облаштовано у медичних центрах, персонал яких підготовлений до різного виду епідемій.

Повідомляється, що це інфекційні відділення в таких закладах: Олександрівській клінічній лікарні, Київській міській лікарні №4, Київській клінічній лікарні №9, міських дитячих клінічних лікарнях №1 та №2, міській дитячій інфекційній лікарні, у Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини. Усього розгорнуто 482 ліжка, із них для дорослих – 237 ліжок, для дітей – 200 і 45 – для вагітних. У структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів.

«У всіх цих лікарнях є необхідний запас засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів, дезінфекційних засобів, необхідних для надання медичної допомоги», – запевнив Кличко.

Він повідомив, що столична влада планує найближчим часом закупити та встановити обладнання для проведення експрес-тестів на коронавірус в обох аеропортах Києва.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі заплановано ...
Наступна новина: За добу зареєстровано 57 ...

КОМЕНТАРІ