У Тернополі тривають національно-патріотичні змагання «Кубок Шухевича»

У Тернополі тривають національно-патріотичні змагання «Кубок Шухевича»

01.03.20 11:12 0 1493
Вже традиційно, впродовж 10-ти років, активна тернопільська молодь вшановує пам’ять українського політичного та державного діяча, головнокомандувача УПА Романа Шухевича, приймаючи участь у спортивно-патріотичних змаганнях «Кубок Шухевича».

Щороку змагання проводяться саме у тих видах спорту, якими займався сам Герой України: баскетбол, волейбол, біг, стрільба, шахи, естафета та плавання. У цьому році до традиційних номінацій додалися ще чотири дисципліни: настільний теніс, скелелазіння, інтелектуальні та настільні ігри.

«У десятому ювілейному «Кубку Шухевича» беруть участь близько сотні молодих тернополян. До змагань запрошуються усі охочі, але традиційно, найбільша кількість учасників - це представники молодіжних громадських організацій та студентських рад, - зазначає Сергій Надал. - Це дуже важливо, тому що під час змагань молодь не просто випробовує своїх сили у спорті, а й займається національно-патріотичним вихованням – а це те, що надзвичайно потрібно нашій українській державі ».

Триватимуть спортивно-патріотичні змагання «Кубок Шухевича» до 5 березня.

Довідка. Спортивно-патріотичні молодіжні змагання «Кубок Шухевича» засновані у 2001 році з метою знайомства та здруження молодіжного середовища Тернополя з числа громадських організацій. Спортові зустрічі відбуваються щороку з метою вшанування пам'яті Головного командира УПА Романа Шухевича, який героїчно загинув у боротьбі з російськими окупантами 5 березня 1950 року.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ