Росія: Путін вніс до конституції поправки зі згадуванням Бога і сім’ї

Росія: Путін вніс до конституції поправки зі згадуванням Бога і сім’ї

03.03.20 09:11 0 511
Президент Росії Володимир Путін вніс до Державної думи, нижньої палати російського парламенту, проєкт поправок до конституції. Він додав згадування про Бога і запропонував закріпити поняття шлюбу як союзу чоловіка і жінки, повідомляють російські інформагенції з посиланням на спікера Держдуми В'ячеслава Володіна та депутата Петра Толстого.

«Російська Федерація, об'єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам'ять предків, що передали нам ідеали і віру в Бога, а також наступність у розвитку російської держави, визнає державну єдність, яка історично склалася», – навів цитату з поправок Володін.

Путін також запропонував закріпити в Конституції, що Росія є правонаступнице, Радянського Союзу, і заборонити будь-які дії або заклики спрямовані на відчуження частини території країни. Президент запропонував дати республікам можливість встановлювати національні мови як державні поряд з російським.

15 січня Путін виступив з посланням до Федеральних зборів, під час якого оголосив про плани внести зміни до конституції Росії. Зокрема, президент заявив про необхідність встановити пріоритет російської конституції над міжнародним законодавством, а також закріпити в основному законі країни статус і роль новоствореної Державної ради.

Опозиція побоюється, що Путін оголосив про зміни для того, щоб у 2024 році, коли закінчиться термін його президентських повноважень, очолити Держраду і, таким чином, залишитися при владі. Сам Путін це спростовує. Голосування громадян Росії щодо поправок заплановане на 22 квітня.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Таджикистан: правляча ...
Наступна новина: Джо Байден переміг на ...

КОМЕНТАРІ