Афганістан: троє цивільних загинули через вибух під час футбольного матчу

Афганістан: троє цивільних загинули через вибух під час футбольного матчу

03.03.20 09:45 0 978
Троє цивільних загинули через вибух у провінції Хост в Афганістані, повідомив речник губернатора Таліб Хан Манґал 2 березня.

За його словами, вибухівка була розміщена на мотоциклі, який зупинився поблизу футбольного поля в районі Надір Шах Кот під час гри. Ще щонайменше семеро людей отримали поранення.

Ніхто наразі не взяв на себе відповідальності за цей напад. Водночас 2 березня речник екстремістського угруповання «Талібан» Забінулла Муджагід заявив, що період скорочення насильства проти афганських безпекових служб «завершений».

Читайте також: Афганістан: майже два десятиліття залучення США

Напередодні президент Афганістану Ашраф Гані заявив про готовність дотримуватися часткового перемир'я принаймні до переговорів між його урядом та «Талібаном», які мають початися 10 березня. Однак Гані не бере на себе зобов'язання виконувати ключову вимогу талібів про звільнення до 5 тисяч ув'язнених учасників угруповання.

29 лютого Сполучені Штати Америки за погодженням із владою Афганістану підписали з афганським ісламістським рухом «Талібан» угоду, що має на меті завершити конфлікт в Афганістані.

Нинішній конфлікт в Афганістані триває від 2001 року, коли міжнародна коаліція під проводом США ввійшла в Афганістан, щоб скинути тодішню владу талібів у більшій частині території країни і ліквідувати в цій країні осередки екстремістської мережі «Аль-Каїда», яка перед цим вчинила великий теракт у США 11 вересня того року. Скинені таліби і союзні їм ісламістські угруповання пізніше змогли перегрупуватися і зараз фактично контролюють значну частину Афганістану й ведуть бої проти урядових сил і їхніх західних союзників.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд у Росії відправив на ...
Наступна новина: На фасаді управління ...

КОМЕНТАРІ