Таджикистан: правляча партія перемагає на парламентських виборах

Таджикистан: правляча партія перемагає на парламентських виборах

03.03.20 09:08 0 508
Правляча Народна демократична партія Таджикистану отримує більшість у парламенті внаслідок виборів, які відбулися 1 березня, повідомляє Центральна виборча комісія цієї країни 2 березня.

Голова ЦВК Бахтийор Худойорзода оголосив, що 50,4% порахованих бюлетенів підтримують партію президента країни Емомалі Рахмона. Відтак вона отримує 47 мандатів у Асамблеї представників, яка має загалом 63 місця.

Єдина опозиційна партія, яка брала участь – Соціал-демократична партія Таджикистану – за словами Худойорзоди, не подолала п'ятивідсотковий поріг, щоб потрапити до парламету. Сім місць отримала Аграрна партія, п'ять – Партія економічних реформ, ще два – комуністи. Демократична та Соціалістична партії отримали по одному мандату.

Читайте також: ОАЕ видали Таджикистану командира часів громадянської війни Карімова?

Понад 86% мешканців чотиримільйонної авторитарної країни взяли участь у виборах 1 березня. Це були перші парламентські вибори після того, як п'ять років тому влада заборонила діяльність головної опозиційної політичної сили – Партії ісламського відродження.

Таджикистан – одна з найбідніших країн у своєму регіоні, яка потерпає від економічного занепаду, високого рівня безробіття та корупції.

За всю історію виборів у Таджикистані спостерігачі від ОБСЄ жодного разу не визнавали їх вільними, демократичними і такими, що відповідають міжнародним стандартам.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Росія: Путін вніс до ...

КОМЕНТАРІ