Припинено беззаконня «смотрящих» в Рівненському СІЗО

Припинено беззаконня «смотрящих» в Рівненському СІЗО

03.03.20 08:02 0 541
Прокуратурою Рівненщини під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб), встановлено непоодинокі факти вимагання грошових коштів у заарештованих, які утримуються в Державній установі «Рівненський слідчий ізолятор», особами, які відносять себе до так званих «смотрящих».

28.02.2020 за процесуального керівництва прокуратури Рівненщини, слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР НП України та Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та співробітників державної установи «Рівненський слідчий ізолятор», в межах вказаного кримінального провадження проведено 6 санкціонованих обшуків в Державній установі «Рівненський слідчий ізолятор», під час яких виявлено та вилучено: 5 паперових згортків фольги з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, ззовні схожою на канабіс та марихуану, засоби електронного зв'язку, а саме 19 мобільних телефонів, зарядні пристрої до них, акумуляторні батареї, 2 флеш-носії інформації, чотири сім-карти та пристрій для куріння, ігрова приставка «Xbox», клавіатура, джойстик до неї, набір для гри в покер, чорнові записи, грошові кошти в розмірі 500 гривень, а також частину грошових коштів, а саме 100 євро (еквівалент 2 700 грн.) купюрами по 50 євро, які були передані 26.02.2020 у ході проведення контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту із заздалегідь ідентифікованимигрошовими коштами.

28.02.2020 двом особам, які утримувалися в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор» повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 189 ч. 2 КК України та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ