Тарифи на проїзд залізничним транспортом з 1 березня не підвищились – УЗ

Тарифи на проїзд залізничним транспортом з 1 березня не підвищились – УЗ

03.03.20 15:31 0 966
У компанії «Укрзалізниця» повідомили, що тарифи на перевезення залізничним транспортом з початку поточного місяця не зазнали змін у напрямку підвищення.

Вартість проїзду залізничним транспортом з 1 березня 2020 року не підвищено. Інформація, поширена у ЗМІ, не відповідає дійсності. Тарифи на пасажирські перевезення регулюються державою, і на до АТ «Укрзалізниця» жодних документів про їх зміну не надходило. Нагадаємо, що індексацію тарифів планувалося здійснювати поетапно – з 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу поїздів Інтерсіті+. Натомість, за наявною інформацією, відповідний наказ профільним міністерством наразі не погоджено», – йдеться в повідомленні УЗ.

Водночас в «Укрзалізниці» стверджують, що отримують «мільярдні збитки від пасажирських перевезень».

«Надходження від пасажирських перевезень лише на 43% покривають витрати на їх організацію. Також залізниця не одержує від держави фінансування на оновлення пасажирського рухомого складу… До того ж вкрай низьким залишається рівень компенсацій з державного та місцевих бюджетів витрат на перевезення залізничним транспортом громадян пільгових категорій. Так, у 2019 році «Укрзалізниця» перевезла пільговиків майже на 1,07 млрд грн, у той час як компенсовано лише 136 млн грн або 12,8%», – йдеться в повідомленні.

За даними УЗ, востаннє тарифи на пасажирські перевезення переглядали в жовтні 2018 року.

11 лютого наглядова рада «Укрзалізниці» офіційно розпочала процес конкурсного відбору на посаду голови правління компанії. 29 січня Кабінет міністрів погодив звільнення з посади керівника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, який був призначений очільником компанії в січні 2019 року. Пізніше виконувачем обов'язків голови було призначено члена правління компанії Желько Марчека.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ДПСУ нагадали,як далі ...
Наступна новина: Нацбюро назвало причину ...

КОМЕНТАРІ