В Україні запустили канал для окупованих територій «Дом»

В Україні запустили канал для окупованих територій «Дом»

03.03.20 14:26 0 1046
У Києві 2 березня презентували «Дом» – новий державний телеканал, який мовитиме на тимчасово окуповані території, повідомляє кореспондент Радіо Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

Представники каналу заявили, що «Дом» матиме дві складових: новинний блок власного виробництва і «преміальний розважальний контент», який, згідно з уже підписаним меморандумом, каналу надаватимуть великі українські медіагрупи. Під «преміальним контентом» маються на увазі, зокрема, серіали, ток-шоу та трансляції спортивних подій.

За словами в.о. гендиректора телеканалу UATV Юлії Островської, розважальний контент «Дому» надаватимуть «1+1 media», «StarLight Media», «Inter Media Group» та «Медіа Група Україна».

Як запевнив заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, про бойові дії на сході України в новинному блоці власного виробництва на новому телеканалі планують говорити, згідно визначеної міжнародної термінології.

«Ніхто на цьому каналі не говоритиме про «повстанців», «громадянську війну» і не називатиме російські танки «розовыми единорогами», які приїхали з любов'ю, from Russia with love», – сказав Потураєв, відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Донбас.Реалії.

Весь контент, наданий українськими медіагрупами, будуть транслювати за допомогою цифрового мовлення. А от новини власного виробництва «Дому» можна буде переглянути згодом у мережі інтернет.

За словами першого заступника міністра культури Анатолія Максимчука, бюджет телеканалу на 2020 рік є спільним з агентством «Укрінформ» та складає 257 мільйонів гривень. Наразі ще триває конкурс на посаду гендиректора каналу: документи приймають до 4 березня, а до 12 березня конкурс має закінчитися.

«Дом» співпрацюватиме з журналістами, які перебувають і на тимчасово окупованих територіях. А жителям ОРДЛО про телеканал планують розповідати, зокрема, за допомогою друкованих рекламних буклетів, що їх роздаватимуть на пунктах пропуску на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці привітали ...
Наступна новина: В ДПСУ нагадали,як далі ...

КОМЕНТАРІ