Вентиляційні системи з різними видами рекуператорів

Вентиляційні системи з різними видами рекуператорів

03.03.20 23:07 0 1643

Природна та штучна припливно-витяжна вентиляція функціонує за принципом видалення надлишків тепла та вологи за допомогою перемішування або витіснення відпрацьованих повітряних мас. Побічний ефект — втрата частини теплого або охолодженого повітря через витяжку. Для зниження теплових і енергетичних втрат застосовується вентиляція з рекуператором. В її основі лежить фізичний процес обміну енергією — рекуперація.

Це сучасний спосіб раціонального й економного використання ресурсів: таким чином знижуються витрати та підвищується екологічність. Далі, ми більш детально розглянемо принцип роботи та переваги вентиляції з рекуперацією. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://energywest.com.ua/, в якому безпосередньо можна придбати дане обладнання в Україні.

Принцип роботи та область застосування

Слово «рекуперація» походить від латинського recuperatio - «зворотне отримання». Припливно-витяжна вентиляція з механічним спонуканням на будь-якому об'єкті: в приватному будинку, у квартирі, виробничому цеху, виставковому залі працює за єдиним принципом. Всередину надходить свіже повітря, що заміщає собою відпрацьоване, яке у свою чергу видаляється через систему витяжок. В осінньо-зимовий період його треба нагрівати, влітку — охолоджувати. На це витрачається багато енергії.

Частина енергії за допомогою відпрацьованого теплого або охолодженого повітря видаляється «в атмосферу». Установки для рекуперації передають енергію від вихідних потоків до вхідних. Простіше кажучи, повітря нагрівається або охолоджується за рахунок відпрацювання.

Переваги:

  • Енергоефективність. Рекуператор відповідає сучасним тенденціям щодо економії ресурсів. Використання установок дозволяє скоротити витрати на опалення: гарячим або холодним повітря використовується двічі — перший раз для обігріву / охолодження повітря всередині приміщення, другий — для нагріву / охолодження приточки. Кратність повітрообміну збільшувати не треба.
  • Високий ККД. Коефіцієнт корисної дії вентиляції може бути нульовим, коли тепло видаляється за допомогою природної витяжки через відкриті вікна — в цьому випадку характеризується максимальними витратами на опалення. Або ж наближатися до 100 % - приточка повністю переймає енергію відпрацювання, і додаткового опалення не потрібно. У випадку рекуператорів ККД дорівнює 60-80 %. Чи означає, що в атмосферу видаляється лише 40-20 % теплової енергії відпрацьованого повітря. Велика частина витрачається на обігрів приточки. Саме це значення і використовується при розрахунку сучасних вентиляційних систем.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Кондиціонери Daikin: ...
Наступна новина: Інвестиційний проект Game ...

КОМЕНТАРІ