Прем’єр Болгарії заявив,що ЄС не платить Туреччині в межах «угоди про біженців»

Прем’єр Болгарії заявив,що ЄС не платить Туреччині в межах «угоди про біженців»

04.03.20 13:06 0 1028
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що Європейський союз не платить Туреччині в межах «угоди про біженців».

Під час спільної пресконференції з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом в Анкарі він сказав, що ЄС «голосував за гроші для Туреччини».

«Я не можу зрозуміти, чому їх не дали», – заявив Борисов.

За словами Ердогана, Європейський союз не заплатив Туреччині шість мільярдів євро за те, що вона стала прихистком для чотирьох мільйонів сирійських біженців.

«Ми витратили понад 40 мільярдів євро. Обіцяних шість мільярдів не надали. Зараз вони кажуть, що виділять один мільярд. Кому вони брешуть? Ми більше не хочемо цих грошей. Ми знайдемо такі гроші», – наголосив Ердоган.

Європейська комісія наполягає, що виплатила гроші організаціям з допомоги біженцям, а не напряму Турецькій державі. ЄС також висловив готовність виділити ще кілька мільярдів євро на біженців. Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що Німеччина готова побудувати житло для біженців у контрольованих турками районах Сирії.

Наприкінці лютого Туреччина вирішила більше не перешкоджати біженцям, які хочуть потрапити до Європи. Меркель назвала цей крок «неприйнятним», а комісар Європейського союзу з питань міграції Маргарітіс Схінас заявив, що ніхто не може «шантажувати або залякувати ЄС».

2 березня турецька влада заявила, що 18 тисяч мігрантів уже перетнули кордон з Європейським союзом.

Туреччина побоюється, що з провінцій, де наступає своїми силами президент Сирії Башар Асад, прибуде ще більше прохачів притулку. Турецька влада каже, що не має можливостей і ресурсів, щоб дозволити в'їзд і ще мільйону сирійських громадян.

Загроза відкриття шляху біженцям до Європи фактично знівелює обіцянку Туреччини Європейському союзу 2016-го року щодо стримування припливу мігрантів до Європи, на що Анкара отримала фінансову допомогу. Крім того, таке рішення Туреччини розглядають як спробу домогтися ширшого залучення західних держав до врегулювання протистояння і гуманітарної кризи в Сирії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10-13 березня тернополяни ...
Наступна новина: У Тернополі щодня ...

КОМЕНТАРІ