Які є типи свердловин на воду?

Які є типи свердловин на воду?

04.03.20 11:25 0 5007

Незважаючи на наявність центральної магістралі, багато хто воліє мати автономне джерело водопостачання. Хтось хоче отримати воду більш високої якості, а комусь комусь важливо заощадити бюджет і уникнути перебоїв з подачею води. Залежно від глибини впровадження і типу видобутої води, свердловини на воду бувають: артезіанськими або піщаними. Саме ці джерела водопостачання вибирають власники приватних будинків, якщо хочуть отримати воду не тільки для побутових потреб, а й для пиття. Далі, ми розглянемо відмінності цих 2 типів свердловин. Ну а розповість нам про це співробітник "Київської Бурової Компанії": https://1kbk.com.ua/uk/category/burinnya-sverdlovin-na-vodu/, яка безпосередньо займається бурінням свердловин на воду під ключ.

Розвідувальна свердловина

Перед початком буріння водоносної свердловини необхідно провести розвідувальні роботи. Це необхідно для визначення глибини залягання водоносних шарів і промерзання грунту в конкретному місці.

Самостійна «розвідка» передбачає вивчення природних ознак, використання індикаторів вологи, лісівництво. Ці способи допомагають з'ясувати місця найбільш близького залягання води.

Для отримання більш точного результату, краще звернутися до професіоналів. За допомогою компактної бурової установки з мінімальним діаметром бура, djyb швидко і недорого з'ясу.nm, на якій глибині знаходиться чиста питна вода.

Піщана свердловина

Вода, що міститься на глибині близько 5 метрів, для пиття непридатна. Нижче цієї позначки залягають грунтові води (5-50 метрів). Джерело знаходиться в пісочних пластах, знизу яких пролягає глиняний прошарок. Ґрунтова вода чистіша, завдяки природній фільтрації.

Пробурити свердловину «на пісок» нескладно і порівняно недорого. Знадобиться 1-2 дня. Кілька метрів можна спробувати пробурити самостійно. Глибоке залягання води вимагає участі професіоналів.

При бурінні вимивається пісок, потім в свердловину забивається сталева труба з фільтром очистки. Водоподача здійснюється за допомогою насосу і становить приблизно 10 літрів на хвилину. Термін служби такої свердловини близько 5 років.

Великим мінусом є те, що вода в свердловині може несподівано зникнути. Її кількість непередбачувана і залежить від багатьох факторів. Нерегулярне використання призводить до замулювання і виводить свердловину з ладу. Чистка свердловини обходиться недешево.

Артезіанська свердловина

Вода видобувається з вапняку, що знаходиться на глибині від 20 до 200 метрів. Вона повністю придатна для пиття і не вимагає додаткового очищення. Фільтр варто встановити, в разі зайвої мінералізації води з характерним присмаком заліза.

Велика глибина вододобичі дозволяє не залежати від місця розташування. Свердловина на вапняк видає близько 50 літрів води за хвилину. Термін служби більше 40 років.

Недоліком такого джерела вважається дорожнеча обслуговування і буріння. Для буріння артезіанської свердловини потрібна спеціальна техніка. Тому обійтися без професійної допомоги неможливо.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: На посаду голови уряду ...

КОМЕНТАРІ