Що потрібно знати про РРО?

Що потрібно знати про РРО?

04.03.20 16:56 0 2089

Підприємницька діяльність, так чи інакше повязана зі взаєморозрахунками між продавцем і покупцем. Фіксуються ці операції за допомогою касового апарату, який видруковує чек із відповідною інформацією. Якщо ви задумалися про використання касового апарату, тоді вам не будуть зайвими декілька порад щодо його вибору. Отже, приступимо.

Порядок вибору реєстратора розрахункових операцій:

  1. Для початку, варто вивчити Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій (РРО) і переконатися, що пропонований вам апарат є в Переліку РРО, дозволених до первинної реєстрації. Це можна зробити відвідавши офіційний портал Державної фіскальної служби України.
  2. Далі, необхідно переконатися, що обраний вами реєстратор розрахункових операцій здатний формувати контрольну стрічку в електронній формі КЛЕФ, а так само забезпечувати передачу електронної копії розрахункових документів до відповідних органів.
  3. Призначені для використання в торгівлі, сфері послуг та громадському харчуванні РРО можна розділити на дві підгрупи: це касові апарати та фіскальні реєстратори. З точки зору виконання фіскальних функцій вони повністю ідентичні. Але, з точки зору користувача, різниця помітно відчутна. Так в чому ж відмінності? Касовий апарат — це пристрій, який може працювати автономно. У нього є власна клавіатура і, як правило, дисплей. Щоб видрукувати чек потрібно набрати на цій клавіатурі певну комбінацію кнопок або ж скористатися допоміжним обладнанням, наприклад, сканером штрих-коду. Фіскальний реєстратор, в свою чергу, здатний працювати тільки під керуванням комп'ютера. Відповідно, комп'ютер повинен бути на робочому місці касира. Розрахунковий документ (чек) спочатку формується в комп'ютері, після чого видруковується на фіскальному реєстраторі. Вибір обладнання варто робити з урахуванням функціональних можливостей і алгоритмів роботи вашого торгового об'єкта.
  4. Для роботи обладнання вам необхідно дротове підключення до мережі інтернет, оскільки РРО повинен передавати електронні копії розрахункових документів на сервери. Якщо ж такої можливості немає, варто вибирати РРО, що підтримує передачу даних по бездротових каналах зв'язку (наприклад GSM).
  5. І на завершення, не варто забувати про те, що все РРО мають обмежений термін служби - 7 років з моменту первинної реєстрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Коронавірус: щоденна ...
Наступна новина: Як вибрати друкарню?

КОМЕНТАРІ