Як вибрати друкарню?

Як вибрати друкарню?

04.03.20 17:16 0 3194

Сьогодні пропозицій поліграфічних послуг настільки багато, що буває важко визначитися з вибором друкарні. Та й ще питання: "Друкарня пропонує ці послуги, чи посередник?". У мережі найчастіше можна знайти оголошення, які виставляються посередниками. Вони приймають замовлення, віддають їх у друкарню, а потім отримують свою націнку, коли клієнт вносить оплату. Це не тільки виходить дорожче, але і при цьому витрачається набагато більше часу. Тому, краще поліграфічні послуги замовляти саме у друкарень (до речі, в Києві це можна зробити тут). Але тут виникає логічне питання: "На що потрібно звертати увагу при виборі цієї самої друкарні?". Нумо розберімося. Далі, ми розглянемо ключові моменти, на які варто орієнтуватися при виборі типографії.

Види поліграфії

Існує кілька видів поліграфії:

  1. ділова;
  2. рекламна;
  3. багатосмугова продукція;
  4. календарі.

Варто поцікавитися, які саме види поліграфії пропонує друкарня, адже вона може спеціалізуватися тільки на одному з них. Деякі друкарні універсальні, вони працюють з різними видами поліграфії.

Цифровий та офсетний друк

Нерідко в оголошеннях пропонується цифровий або офсетний друк, що ж вибрати?

Офсетний друк обходиться набагато дешевше, але у нього є свої недоліки. Підходить він для великих тиражів методом відбитка. З мінусів можна виділити те, що не можна замовити друк одного або декількох екземплярів (в малій кількості), а також внести зміни в макет.

Цифровий друк більш якісний, та й замовити його можна хоч в одному екземплярі. Завдяки цифровому друку можна захиститися від підробок - це нанесення різних голограм. Комп'ютер зможе роздрукувати зображення на будь-якому папері, плівці, тканині. Правда коштує він дорожче, ніж офсетний. Цого ціна безпосередньо залежить він наступних чинників:

  • обсяг тиражу (кількість примірників);
  • формат;
  • якість;
  • вид друку;
  • швидкість.

Додаткові послуги

Багато типографій пропонують додаткові послуги. Це зручно, адже все можна замовити в одному місці, до того ж, вийде заощадити. Якщо друкарня пропонує багато послуг, то це говорить про її сучасний підхід, наявність кваліфікованого персоналу, технологій та обладнання.

Серед додаткових послуг можна виділити:

  1. розробку макета та дизайну;
  2. переплетіння;
  3. ламінування;
  4. кольоропроба і т. д.

Деякі клієнти навіть не здогадуються про різноманітні додаткові послуги, тому про їх переваги повинен розповісти фахівець друкарні.

Сервіс

Співпрацяз друкарнею повинна бути максимально простою, зручною і відкритою. Це можуть забезпечити: консультування клієнта, калькулятори в інтернеті для підрахунку вартості, знижки, зворотний зв'язок й інше.

Якщо інформація конфіденційна, то варто укласти додатковий договір, який попереджає її несанкціоноване розголошення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ