Прокуратура: підозрюваний у вбивстві критика Кадирова виїхав з Франції до Чечні

Прокуратура: підозрюваний у вбивстві критика Кадирова виїхав з Франції до Чечні

05.03.20 12:07 0 1308
Підозрюваний у вбивстві критика лідера російської Чечні Рамзана Кадирова виїхав з Франції до Чечні, повідомила прокуратура французького міста Лілль.

На думку правоохоронців, «головний підозрюваний», ім'я якого не розголошують, залишався в будинку Імрана Алієва в Бельгії, а потім зарізав його. Після цього він негайно виїхав до Чечні.

44-річного Алієва знайшли мертвим у готельному номері в Ліллі 30 січня. Його 135 разів ударили ножем. Загиблий мав у Бельгії статус біженця з 2012 року.

Правозахисні групи заявляють, що Кадиров, який керує Чечнею з 2007 року, застосовує репресивні заходи і створив клімат безкарності для силовиків у регіоні. Вони стверджують, що Кадиров несе відповідальність за насильство і залякування політичних опонентів чеченською владою, включаючи викрадення людей, насильницькі зникнення, тортури і позасудові вбивства.

Критики Кремля кажуть, що президент Росії Володимир Путін заплющує очі на ймовірні зловживання й порушення російської Конституції з боку Кадирова, оскільки він покладається на нього в питанні контролю над сепаратистськими настроями в Чечні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центрі Тернополя ...
Наступна новина: Міненерго назвало кількість ...

КОМЕНТАРІ