Іран вийшов на друге після Китаю місце за числом смертей від коронавірусу

Іран вийшов на друге після Китаю місце за числом смертей від коронавірусу

05.03.20 13:28 0 1902
Число померлих від нового коронавірусу в Ірані станом на 4 березня зросло до 92 (із 77 за даними, оприлюдненими днем раніше), кількість заражених сягнула 2822 (порівняно з 2336 випадками днем раніше). Такі дані оприлюднило Міністерство охорони здоров'я Ірану, це найбільші цифри після китайської статистики.

Критики називають запізнілою реакцію держави та висловлюють занепокоєння щодо справжнього масштабу спалаху епідемії, жертвою якої став, зокрема, старший радник верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї.

Міністерство охорони здоров'я заявило 4 березня, що кількість загиблих зросла до 92 із 77 - найвищий показник за межами Китаю, де вірус з'явився в грудні-- в той час, як кількість заражених сягнула 2822 людини, що порівняно з 2336 випадків, підтверджених на день раніше .

Чиновники міністерства охорони здоров'я заявили, що не вірять, що оголошення карантину в місті Кум із населенням 1,2 мільйона людей була б ефективною у боротьбі зі спалахом. Вони закликали громадян уникати місць масового скупчення і залишатися вдома, влада закриває школи, університети, культурні центри та скасовує п'ятничні молитви у столицях провінцій.

Але значна кількість релігійних святинь залишається відкритою для відвідування.

Член парламенту Абдолреза Месрі повідомив 3 березня, що 23 депутати мають позитивний результат тестів на коронавірус. Віцепрезидент Масуме Ебтекар та заступник міністра охорони здоров'я Ірай Харірчі є серед державних чиновників, які заразилися вірусом.

Судова влада Ірану заявила, що 54 тисячі в'язнів будуть тимчасово звільнені, щоб запобігти поширенню коронавірусу в тюрмах країни.

Виступаючи 4 березня, президент Хасан Роугані заявив, що спалах охопив майже всі провінції країни.ь Він також пообіцяв, що Іран переживе кризу за допомогою своїх лікарів і медсестер «з мінімальними летальними випадками в найкоротші терміни».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Штаб Трампа подав позов ...
Наступна новина: Китайское оборудование ...

КОМЕНТАРІ