У Рівненській області припинено діяльність групи осіб по незаконному видобутку бурштину на території Сарненського району

У Рівненській області припинено діяльність групи осіб по незаконному видобутку бурштину на території Сарненського району

05.03.20 08:05 0 667
За процесуального керівництва прокуратури Рівненщини та оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області, працівників поліції 04.03.2020 проведено масштабну операцію по припиненню систематичного незаконного видобутку бурштину на території одного із державних підприємств області.

Встановлено, що група осіб, у складі 9 місцевих мешканців налагодили видобуток «сонячного» каміння шляхом гідророзмиву грунту, що являється небезпечною технологією для навколишнього середовища.

В ході проведених слідчих дій вилучено 3 транспортних засоби, 9 мотопомп та значну кількість пожежних рукавів, призначених для видобутку бурштину в промислових масштабах.

На даний час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 240-1 КК України за фактом незаконного видобування, збуту, придбання, перевезення бурштину та вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та повідомлення причетним особам про підозру у вчиненні вказаного злочину.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільські школярі ...
Наступна новина: В Україні у шістьох людей ...

КОМЕНТАРІ