Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА затвердила ряд заходів

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА затвердила ряд заходів

05.03.20 12:50 0 2006
Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації відбулося 4 березня, під керівництвом заступника голови ТОДА Ігоря Гайдука. У заході взяли участь керівники районів та представники управління ДСНС України в Тернопільській області.

Рятувальники закликають громадян відмовитися від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків. Як правило, із настанням весни до пожежно-рятувальної служби області все частіше надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, вздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть у самих містах та селах.

Присутні наголосили на необхідності провести серед населення області відповідне навчання стосовно правил дотримання пожежної безпеки.

Крім того, на засіданні мова йшла про належну пожежну і техногенну безпеку в культових спорудах.

У той же час комісія розглянула питання щодо підготовки органів управління цивільного захисту області, виконавчої влади та місцевого самоврядування до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, пов'язаних з можливими цьогорічними повенями та паводками.

У підсумку присутні затвердили план заходів із протидії масових пожеж лісів, торфовищ і сільгоспугідь, забезпечення пожежної та техногенної безпеки, попередження паводків, а також навчання щодо правил пожежної безпеки.

Керівникам районів області Ігор Гайдук доручив провести аналогічні засідання на місцях, щоб донести інформацію про рівень відповідальності до керівників органів місцевого самоврядування, голів громад та сільських рад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Штаб Трампа подав позов ...

КОМЕНТАРІ