Переваги та недоліки теплових насосів

Переваги та недоліки теплових насосів

05.03.20 16:57 0 2488

Коли справа доходить до обігріву власного будинку, у більшості людей виникає асоціація з газовим або твердопаливним котлом. Але часом міняються і на зміну цим агрегатам приходить нове, більш енергоефективне, екологічне та безпечне обладнання, таке як теплові наноси. Далі, ми безпосередньо розглянемо їх основні "+" та "-".

Переваги теплових насосів:

  • Теплова енергія, що є у зовнішньому середовищі, — відновлюване та практично необмежене джерело.
  • Для теплових насосів, що працюють в режимі кондиціонування, зовнішнє середовище — це практично необмежений резервуар для передачі тепла.
  • Теплові насоси — це найбільш ефективний з відомих методів використання електрики для опалювання будинку, адже вони зазвичай доставляють більше теплової енергії в будинок, ніж споживають від джерела електрики.
  • Оскільки теплові насоси працюють найкраще, коли від них вимагається забезпечити постійну температуру в будинку, то нема потреби міняти установку термостата на економічний режим, коли ви плануєте поїхати з дому на кілька днів.
  • Від теплового насоса виходить тільки холодне або тепле повітря, в залежності від режиму. Він не виділяє чадний газ СО та ніяких інших отруйних газів.
  • Теплові насоси «грунт-повітря» з досить глибоко розміщеними «зовнішніми» змійовиками можуть добре працювати навіть в місцях, де дуже суворі зими. На глибині кількох метрів під землею температура постійна і становить принаймні 10 0 С в більшості місцевостей.

Недоліки теплових насосів:

  • Теплові насоси добре працює, якщо зовнішня температура повітря > 4 0 С, але коли стає холодніше, то у зовнішньому середовищі виявляється недостатньо теплової енергії для забезпечення їх ефективної роботи.
  • У старих системах в якості холодоагенту використовувався хлор-фтор-вуглець, при витоках якого руйнується озоновий шар. Мала кількість ХФУ може зруйнувати велике число молекул озону. Озоновий шар допомагає екранувати поверхню Землі від надмірного опромінення УФ-з-отриманням Сонця.
  • Повітря, яке приходить від теплового насоса, має температуру близько 35 0 С. Це тепліше, ніж звичайна температура в будинку, але холодний будинок обігріти швидко не вдасться.
  • Установка теплового насоса порівняно дорога. Це особливо справедливо для термальних джерел, розташованих глибоко під землею. Як результат, знадобиться досить багато часу, щоб така система окупила себе.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Папір і дитяча творчість

КОМЕНТАРІ