Теплові насоси для опалення та їх особливості

Теплові насоси для опалення та їх особливості

05.03.20 20:56 0 3631

Теплові насосиНезважаючи на свою назву, теплові насоси здатні набагато більше, ніж опалення чи гаряче водопостачання. Вони також забезпечують кондиціонування повітря та контроль вологості. Якщо під час опалювального сезону тепловий насос переміщує тепло з холодної вулиці у ваш будинок; то влітку він передає тепло від Вашого будинку до навколишнього середовища (повітря, грунту, водойми). Теплові насоси переміщують тепло, а не генерують його, тому вони можуть опалювати та охолоджувати за значно менші кошти, ніж інші системи, такі як газові та електрокотли, чи кондиціонери. Вони використовують електроенергію для роботи компресора та циркуляційних насосів, передаючи в будинок до 5 раз більш теплової енергії.

Типи теплових насосів

Існує два основні типи теплових насосів в залежності від джерела тепла:

повітряні (повітря-вода, повітря-повітря);

геотермальні (вода-вода або грунт-вода).

Повітряні теплові насоси

Повітряні теплові насоси найпоширеніші в світі. Вони працюють за рахунок передачі тепла, поглиненого із зовнішнього повітря, у систему опалення приміщення (радіатори, теплі підлоги, теплі стіни, теплі стелі, фанкойли, системи вентиляції тощо) та гарячого водопостачання. Теплові насоси працюють аналогічно холодильнику: вони поглинають тепло і переносять його в інше середовище.Повітряні теплові насоси

Теплові насоси з джерелом повітря розміщуються поза будівлею, де є достатній простір, деякі з них також можуть працювати в якості системи охолодження в літні місяці. Їх розміщуються поза будівлею, де є достатній простір.

Вони бувають двох типів: системи повітря-повітря та повітря-вода:

теплові насоси повітря-повітря поглинають тепло із зовнішнього повітря, а потім передають його безпосередньо у ваш будинок через систему фанкойлів чи вентиляції для обігріву приміщення;

теплові насоси повітря-вода поглинають тепло із зовнішнього повітря, а потім передають його воді в системах опалення та гарячого водопостачання.

В залежності від типу конструкції повітряні теплові насоси поділяються на:

спліт-системи - мають дві частини: внутрішній та зовнішній блок між якими по трубах (фреонова лінія) циркулює холодоагент, поглинаючи і виділяючи тепло, рухаючись туди-сюди;

моноблокові – складаються з одного блоку.

У минулому повітряні теплові насоси були більш доречними для теплішого клімату. Але за останні роки технологія вдосконалилася, і тепер вони є придатними для більш холодних регіонів та здатні зекономити до 70 % витрат на опалення. Однак Вам знадобиться допоміжна система опалення, на випадок якщо температура опуститься нижче від - 25 °C.

Геотермальні теплові насоси

Геотермальні теплові насоси відбирають тепло через геотермальний контур - труби, закопані в грунт вертикально (у скважини), або горизонтально, чи розміщені у водоймі. У трубах міститься незамерзаючий водний розчин, який прогрівається постійною температурою грунту чи води та передає тепло в Ваш будинок.Грунтові теплові насоси

Геотермальні теплові насоси, можуть зменшити витрати на опалення Вашого будинку на 80 % у порівнянні зі звичайною системою опалення та не потребують додаткового джерела тепла, оскільки зовнішня температура не впливає на їх роботу. Крім того, вони тихі та довговічні (внутрішні блоки працюють близько 25 років, а геотермальний контур - 50 років), потребують незначного обслуговування та ефективні в умовах холодного клімату.

Усі системи теплових насосів повинні бути встановлені професійним спеціалістом з опалення та охолодження, який зможе визначити необхідну потужність та оптимальний тип теплового насосу для Вашого будинку та клімату. Якщо Вас цікавить тепловий насос для опалення зверніться в компанію Альтернетика (сайт https://alternetica.com.ua).





Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Папір і дитяча творчість
Наступна новина: Процесс регистрации ...

КОМЕНТАРІ