Перетворювачі тиску: що це таке?

Перетворювачі тиску: що це таке?

06.03.20 16:42 0 2956

Перетворювач тиску — це вимірювальний прилад, який призначається для безперервного, вимірювання тиску різних рідких і газоподібних середовищ, а також подальшого перетворення отриманих значень вимірювання в уніфікований вихідний сигнал по струму або напрузі. Отриманий в результаті вимірювання сигнал використовується в якості вхідного сигналу для апаратури систем автоматичного регулювання, управління та контролю технологічних процесів. Далі, ми поговоримо про цей пристрій більш детально. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://ukrspecavtomat.com.ua/products-category/preobrazovateli-davleniya/, в якому безпосередньо можна придбати перетворювачі тиску в Україні.

Застосування

Тензорезисторні перетворювачі сили та тиску набули широкого поширення як мініатюрні компактні пристрої, які здатні поміряти силу і тиск в діапазоні від декількох Па до декількох МПа. Неможливо автоматизувати виробництво, на якому використовуються рідини, пастоподібні суміші, гази під тиском без використання перетворювачів тиску і сили.

Застосовуються перетворювачі тиску на ділянках:

  • диспетчеризації;
  • енергоощадження;
  • обліку та контролю розподілу газу, тепла та нафтопродуктів.

Перетворювачі тиску встановлені на:

  1. підприємствах енергетики;
  2. підприємствах газо- та нафтопереробки;
  3. підприємствах легкої та важкої промисловості;
  4. на об'єктах комунальних служб і т. д.

Одиниці вимірювання

Тиск можна визначити як одиницю сили створювану на одиницю площі поверхні. В системі СІ в якості одиниці вимірювання тиску використовується Паскаль (Па). Один Па дорівнює силі в один Ньютон (Н), яка додається на площу в один метр квадратний (Па = Н / м2).

На практиці ж, широко поширені й інші одиниці виміру. Крім «Па» найбільш поширені: «bar» (бар), «кгс / см2» (кілограм-сила на квадратний сантиметр) і «м.в.с.» (Метри водяного стовпа), а також похідні від них: «мбар» (міллібар), «кПа» (кілопаскалях), «МПа» (мегапаскалей).

Основні різновиди

Перетворювачі, в залежності від виду вимірюваного тиску, підрозділяють на:

  • Перетворювачі надлишкового тиску. Вони Застосовуються для виміру тиску, створюваного будь-якої середовищем, щодо атмосферного тиску. Це найпоширеніший тип приладів даного типу, який застосовується практично повсюдно, в усіх галузях промисловості. Особливо поширені перетворювачі надлишкового тиску в таких сферах, як: енергетика, ЖКГ, водоочищення, водопідготовка, системи опалення, вентиляції та кондиціонування, хімічна і харчова промисловість і т. д.
  • Перетворювачі абсолютного тиску. Вони застосовують для вимірювання тиску, створюваного будь-яким середовищем щодо вакууму. Даний тип датчиків тиску не так широко поширений. Використовуються перетворювачі абсолютного тиску, в основному, в хімічній галузі.
  • Перетворювачі вакуумметричного тиску. Це датчики, які вимірюють рівень розрядження (вакууму) щодо рівня атмосферного тиску. Вакуумні процеси, нині, знайшли широке застосування в багатьох галузях виробництва. Наприклад, в харчовій промисловості при виробництві продукції у вакуумній упаковці, в металургії при виробництві ГТВ, і лиття в вакуумі, в автомобілебудуванні та ін.
  • Перетворювачі гідростатичного тиску. По суті вони є різновидом датчиків надлишкового тиску, в тих випадках, коли вони застосовуються для вимірювання гідростатичного рівня рідин. Такий перетворювач, по суті, вимірює тиск стовпа рідини над ним.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Шпон из сланца: что нужно ...
Наступна новина: Установка дверей в Киеве: ...

КОМЕНТАРІ