Куди вкласти гроші під відсотки?

Куди вкласти гроші під відсотки?

06.03.20 17:04 0 2687

Сьогодні кілька порад про те, куди вкласти гроші з щомісячним доходом, точніше - з можливістю такого доходу від вкладень.

Також рекомендуємо прочитати статтю куди інвестувати гроші biznescat, щоб заробити за посиланням.

Припустимо, ви накопичили круглу суму і тепер думаєте, куди вкласти гроші під високий відсоток. Розберемо кілька варіантів і допоможемо розібратися з кожним.

Куди вкласти гроші під високий відсоток

На фінансовому ринку будь-якому власникові солідної суми будуть тільки раді. Як тільки ви почнете цікавитися фінансовими продуктами, у вас з'явиться безліч пропозицій від банків, брокерів і фінансових консультантів.

Для того щоб відразу не втратити голову від пропозицій, а за нею - і гроші, що буває нерідко, озбройтеся двома простими правилами: довіряти гроші потрібно тільки компанії з солідною репутацією та історією успіху, яка всім очевидна і не викликає питань і друге - чим більше відсоток за вкладом, тим небезпечніше. Такі інвестиції називають високоризиковими. Якщо ви вперше зустріли це слово тільки що, то вам краще не вибирати таку стратегію, при якій вам пропонують високі ризики. Нехай цим займаються досвідчені інвестори.

У цьому матеріалі - очевидні і найменш ризиковані фінансові продукти, їх плюси і мінуси.

Банківський вклад

Мабуть, найпростіший варіант інвестицій, але не найприбутковіший.

Плюс. Банківський вклад - це відносно надійно. Якщо вибрати надійний банк з хорошою репутацією, то можна не побоюватися за свої заощадження і отримувати гарантований відсоток за вкладом. Сума до 350 тис. грн застрахована державою, тобто, її ви точно не втратите, що б не сталося, все інше - ваш ризик.

Мінус. Застрахована сума- це як плюс, так і мінус, адже вони обмежена. До мінусів банківських вкладів можна також віднести невисокий відсоток за вкладом.

Акції та облігації

Вкладення в цінні папери компаній і державні папери, тобто акції та облігації, вимагають знань і досвіду.

Плюси вкладень в цінні папери в тому, що зростання їх ціни, наприклад, зростання акцій, може дати швидкий і солідний дохід. Але гарантувати цього вам ніхто не може.

Ще один очевидний плюс, в порівнянні з банківським вкладом в тому, що вашими активами не може скористатися ніхто, крім вас. Купуючи цінні папери на біржі, Ви отримуєте їх у власність. Це означає, що, якщо з вашим брокером щось трапиться, ви зможете перевести активи до іншого брокера.

Мінус. Виші ризики набагато вище, ніж при роботі з банківським вкладом. Якщо вам потрібні надійні цінні папери, вибирайте облігації державної позики. Прибутковість по них гарантує держава.

Інвестиції у валюту

Ваші заощадження можна перевести у валюту і покласти під відсотки на депозит.

Мінус такого інвестування в тому, що відсоток за вкладом буде нижче, ніж якби ви інвестували в гривнях. Але якщо курс валюти буде рости, збільшуючи її вартість, Ви можете заробити значно більше за рахунок цього зростання.

Серед плюсів валютних інвестиційних продуктів, звичайно, можливість заробити з ростом курсу валюти і захист від падіння курсу гривні.

Інвестиції в структурні продукти

Структурні продукти-це готові пакети цінних паперів з потрібними Вам параметрами, які вже склали для вас наші аналітики. Ви просто вибираєте вже готовий продукт і купуєте його, далі тільки залишається чекати дохід, прогноз якого для вас теж складений.

Головний плюс таких вкладень-це можливість захистити свій капітал. Тобто, що б не сталося, свої гроші ви не втратите. Продукт складений таким чином, що навіть при несприятливій обстановці на ринку, ваші вкладення повернутися повністю. Такий продукт може дати хорошу прибутковість, що теж, безумовно, плюс.

З мінусів структурних продуктів можна відзначити те, що це відносно дорогий фінансовий інструмент. Для входу вам знадобиться сума від 100 тис грн.

Чи можна жити на відсотки від вкладу?

Ми вже відповіли на питання про те, куди вкласти гроші під відсотки. Але виникає ще один і він не менш популярний: як жити на відсотки від вкладу.

Кадри з фільмів про французьких рантьє, які живуть виключно на відсотки від інвестицій і купають в колекційному шампанському особистий літак, звичайно, виглядають заманливо, але не багато хто розуміє, який реальний капітал за цим стоїть. Давайте порахуємо.

Припустимо, для своїх інвестицій ви вибрали банківський депозит. Ставка за депозитами в Ощадбанку зараз становить близько 15% річних.

Якщо у вас є 1 млн. грн, то в місяць ви будете отримувати трохи більше 12 тис. грн. З особистим літаком доведеться почекати.

Якщо ви хочете мати хоча б 60 тис. грн щомісяця, вам потрібно вже 5 млн. грн. Залежно від того, якою сумою в місяць ви хотіли б володіти, можна приблизно зрозуміти, скільки мільйонів знадобиться вам на депозиті.

Якщо купити структурний продукт з потенційною прибутковість до 30% річних, то в місяць буде виходити до 25 тис грн з одного вкладеного мільйона.

Як бачите, фінансових інструментів для вкладень на ринку досить. При грамотному фінансовому плануванні і явних цілих інвестування, завжди знайдуться варіанти. Не відкладайте можливість заробити, адже головний з ресурсів на фінансовому ринку - зовсім не гроші, а час.

Інформацію підготував автор сайту biznescat.com - Сергій Косенков.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Какую информацию ...

КОМЕНТАРІ