США звинуватили російського мільярдера в податковому шахрайстві

США звинуватили російського мільярдера в податковому шахрайстві

07.03.20 12:53 0 1949
Сполучені Штати Америки офіційно обвинуватили російського мільярдера Олега Тінькова в податковому шахрайстві, а саме в подачі неправдивої податкової декларації, повідомило Міністерство юстиції США.

Обвинувачення, затверджене федеральним великим журі присяжних іще 26 вересня 2019 року, оприлюднили 5 березня після того, як Тінькова на запит США арештували в Лондоні минулого тижня.

Тіньков вніс заставу, як повідомляло британське видання The Sunday Express, у 20 мільйонів фунтів (понад 25,5 мільйонів доларів США) і залишається в Лондоні під електронним спостереженням і нічним домашнім арештом, чекаючи на судові процедури щодо його можливої екстрадиції.

Тіньков є засновником російської фінансової й банківської компанії TCS Group Holdings. Як мовиться в обвинувальному акті, звинувачення проти Тінькова стосуються першого розміщення акцій цієї компанії на Лондонській біржі 2013 року. Через три дні після того розміщення Тіньков, який із 1996 року мав громадянство США, відмовився від нього.

Законодавство США вимагає, що особи, які виходять із громадянства цієї країни чи перестають бути її податковими резидентами, мають за певних умов сплатити «вихідний податок». Він розраховується з суми можливого прибутку з гаданого продажу всіх активів особи на день виходу.

Обвинувальний акт щодо Тінькова стверджує, що росіянин, виходячи з громадянства США, міг приховати свої активи і доходи на суму в 1 мільярд доларів. За цим документом, він вказав дохід більш як у 200 тисяч доларів і вартість своїх активів у 300 тисяч, тоді як насправді, як вважають у Мін'юсті США, за результатами розміщення акцій його статки сягнули мільярда.

Йому може загрожувати в разі доведення вини до шести років позбавлення волі.

Наприкінці січня 2018 року Олег Тіньков також потрапив у США до так званого «Кремлівського звіту», чи «Кремлівської доповіді» як один із російських олігархів, які можуть потрапити під американські санкції.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ