На Тернопільщині стрімко розвивається галузь надрокористування

На Тернопільщині стрімко розвивається галузь надрокористування

07.03.20 10:32 0 576
Стан розвитку добувної галузі промисловості Тернопільщини обговорили на робочій нараді, 6 березня в облдержадміністрації під керівництвом заступника голови Тернопільської ОДА Ігоря Гайдука. Участь у заході взяли представники вказаної сфери діяльності.

«У 2019 році підприємствами галузі сплачено до державного бюджету 88 млн грн, а до місцевого 57 млн грн. Це на 13,5% більше у порівнянні з показниками 2018 року. На території області є 107 родовищ 12-ти видів корисних копалин. 1088 осіб працюють у даній сфері із середньою зарплатою 10,5 тис грн», — зазначив Ігор Гайдук.

Галузь надрокористування розвивається доволі динамічно, зазначила керівник департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА Галина Воляник. За останні чотири роки видобуток продукції збільшився на 70%.

Важливо, що за допомогою онлайн-платформ процедура отримання дозволів на провадження такої діяльності стає дедалі прозорішою. Про це наголосив заступник начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ігор П'ятківський під час презентації інвестиційного атласу надрокористувача.

«Облдержадміністрація і надалі сприятиме подальшому розвитку видобувної галузі й готова забезпечувати всебічну підтримку», — підсумував Ігор Гайдук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відтермінування або ...
Наступна новина: У Сербії зафіксували перший ...

КОМЕНТАРІ