На півдні України запрацював перший освітній хаб від місії ЄС

На півдні України запрацював перший освітній хаб від місії ЄС

07.03.20 09:00 0 601
В Одесі запрацював перший в Україні навчальний центр консультативної місії Євросоюзу в Україні – Knowledge Hub. У центрі будуть проводити спільні заходи для партнерів консультативної місії в секторі громадської безпеки, а саме Національної поліції, прокуратури, органів судової влади, СБУ, МВС, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Центр офіційно відкрився з семінару для співробітників Національної поліції щодо злочинів проти довкілля.

За словами заступника голови місії Фредріка Весслау, основна ціль створення хабу – налагодження та зміцнення діалогу між громадськістю і структурами в сфері безпеки. Від громадськості на семінар з екологічних злочинів запросили одеських активістів Віталія Устименка, Владислава Балінського, Григорія Козьму, Юрія Нікітіна, Артема Карташова.

Як наголосив голова представництва КМЄС в Одесі Раймондс Дейчманіс, це перший такий захід і його перша ціль – заговорити про таку проблему як екологічні злочини.

«Коли ми запрошували на семінар, ми пропонували кожній організації, кожному учаснику приходити зі своїм баченням вирішення проблем, зі своєю статистикою. Захист довкілля – це проблема, яка хвилює світ, і звісно злочини проти довкілля. Яскрава ілюстрація – це судно, яке досі лежить на пляжі в Одесі. Спочатку інтерес до нього був великий, а зараз ним цікавляться в основному туристи», – заявив Дейчманіс.

Йдеться про судно Delfi, яке сіло на мілину на пляжі ще в листопаді 2019 року. Власник не поспішає прибирати його, ще в лютому регіональна влада поставила йому своєрідний ультиматум – прибрати судно до 31 березня. Якщо це не буде зроблено власником судна, судно обіцяють прибрати силами Адміністрації морських портів України.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Переваги газових ...
Наступна новина: На Тернопіллі 22 тисячі ...

КОМЕНТАРІ