На круїзному лайнері Grand Princess 21 людина хвора на COVID-19

На круїзному лайнері Grand Princess 21 людина хвора на COVID-19

09.03.20 08:43 0 1323
У 21 людини на круїзному лайнері Grand Princess біля берегів Каліфорнії виявили коронавірус. Про це повідомив віцепрезидент США Майк Пенс. Серед захворілих є двоє пасажирів і 19 членів екіпажу.

Судно було затримане на карантин у відкритому морі після виявлення коронавірусу у двох пасажирів. Один із них помер. Відомо, що йому 71 рік, і у нього були проблеми зі здоров'ям до виявлення коронавірусу.

Всього на борту Grand Princess перебувають три з половиною тисячі пасажирів.

Влада США вирішила прийняти лайнер у некомерційному порту. Там усіх пасажирів ще раз перевірять на коронавірус. Команда судна буде відправлена в карантин незалежно від результатів тестів.

Президент США Дональд Трамп підписав законопроєкт про виділення понад восьми мільярдів доларів на боротьбу з поширенням хвороби. Документ уже схвалили в Конгресі.

Grand Princess – другий круїзний лайнер, закритий на карантин. На початку лютого біля берегів Японії було зупинене судно Diamond Princess. Обидва лайнери належать одній компанії. На Diamond Princess перебували майже чотири тисячі пасажирів. Після того, як коронавірус був виявлений у громадянина Китаю, який зійшов на берег у Гонконзі, лайнер поставили на карантин. Поступово всіх пасажирів евакуювали. Шестеро людей похилого віку з Diamond Princess померли.

Поширення нового коронавірусу COVID-19 почалося наприкінці 2019 року в Китаї. Станом на 7 березня заражені понад 100 тисяч осіб. Майже три з половиною тисячі людей померли. Основним вогнищами інфекції залишаються Китай, Південна Корея, Іран та Італія. Всього вірус виявлений у 97 країнах.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Провал зустрічі ОПЕК+ ...
Наступна новина: Китай повідомив про ...

КОМЕНТАРІ