Звернення міського голови Тернополя з нагоди 206-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

Звернення міського голови Тернополя з нагоди 206-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

10.03.20 10:52 0 1346
Шановна громадо! Друзі!

в Україні свято. Ми відзначаємо День народження великого сина Українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

Шевченко – це Пророк України. У своїй творчості він заклав модель руху українського народу до побудови справедливої держави. Цю державу кожен має побачити, зрозуміти і почати втілювати у життя щоденною працею. Будувати її треба на своїй відповідальності. Не шукати, хто зробить за тебе. А братися за роботу самому.

В своїй хаті своя й правда,

І сила, і воля.

Нема на світі України,

Немає другого Дніпра...

Тарас Григорович бачив неправду, кликав до активної боротьби за справедливу Україну, де кожен мав би відчувати себе господарем. Він дав нам настанови, які були є і будуть актуальними для українців. Актуальними для будівничих Української держави.

Пам’ятаймо, що ніколи не буде “доброго пана” для українця, якщо він сам не буде собі паном і не дбатиме про свою родину, свою громаду, свою Україну, бо ми живемо на своїй Богом даній землі.

У своєму посланні “І мертвим, і живим, і ненародженим...” Кобзар писав: “У чужому краю не шукайте, не питайте того, що немає і на небі, а не тілько на чужому полі. В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”.

“Своя правда” - це і є наша з вами самоврядність, коли кожен з нас відчуває відповідальність, за зроблене довкола. Кожен працює заради своєї громади та України.

Бути господарем! Захищати своє! Залишатися українцем! Це та велика національна ідея, яку нам дав Шевченко. Це та ідея, яка дозволить відродитися Україні!

Слава Україні!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 62 тисячі людей ...

КОМЕНТАРІ