На Тернопільщині відзначили 206-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка

На Тернопільщині відзначили 206-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка

10.03.20 10:35 0 1403
Пам`ять видатного українця, славетного поета, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка вшанували у Тернополі. З нагоди 206-тої річниці від Дня народження Великого Кобзаря представники влади, духовенства та громадськості поклали квіти до підніжжя його пам`ятника.

Під час заходу традиційно лунали вірші та пісні славетного сина України, який став героєм та символом всього народу. Його життя - яскравий приклад патріотизму, волі, боротьби та нескореності українського духу.

«Постать Тараса Григоровича є особливою та унікальною для нас. Неможливо уявити жоден період в історії України без Кобзаря. Здається, що він був завжди, хоча ми святкуємо лише 206-ту річницю з Дня його народження. Його життя тісно переплітається з історією всього українського народу. Він знав неволю, приниження та поневіряння, але не зважаючи на це, вистояв й показав приклад нездоланного духу, досягнув найвищих висот у той час», - звернувся до присутніх заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Арсен Марчишак.

Він наголосив, що постать Тараса Шевченка, його вірші надихали учасників національно-визвольних змагань ХХ століття, борців за незалежність, учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. Шевченкові слова підтримують й гартують дух українських військових.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/oda.te.gov.ua/photos/?tab=album&album_id=2262179403885632

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ