США виступають проти створення паралельного уряду в Афганістані – Помпео

США виступають проти створення паралельного уряду в Афганістані – Помпео

11.03.20 11:26 0 1937
Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон виступає за «єдиний і суверенний Афганістан» і проти «будь-яких дій щодо створення паралельного уряду». Це сталося через кілька годин по тому, як президент країни та його головний конкурент на виборах 9 березня провели паралельні церемонії інавгурації.

«Ми виступаємо рішуче проти будь-яких дій щодо створення паралельного уряду та будь-якого використання сили для вирішення політичних розбіжностей», – наголосив керівник зовнішньополітичного відомства США.

Помпео також засудив теракт у Кабулі, відповідальність за який узяли бойовик угруповання «Ісламська держава». Чотири ракети приземлилися неподалік від президентського палацу, коли президент Ашраф Гані складав присягу перед другим своїм терміном на посаді, повідомляє інформаційне агентство Khaama Press.

Також Вашингтон закликав голосувати 10 березня в Раді безпеки ООН на підтримку його домовленостей із талібами, що мають на меті досягнення миру у майже 20-річній війні. Мирна угода була підписана 29 лютого, і неназваний американський чиновник повідомив інформагенції AP 9 березня, що сотні американських солдатів уже зараз залишають Афганістан і не будуть замінені.

США планують на першому етапі скорочення чисельності американських військ в Афганістані з приблизно 13 тисяч до 8 тисяч 600. Довгостроковий план полягає в тому, щоб вивести всі війська з Афганістану впродовж 14 місяців, якщо будуть дотримані умови безпеки.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії на тлі обвалу ...
Наступна новина: Guardian: російська влада ...

КОМЕНТАРІ