У світі зростає кількість молоді,яка не працює і не навчається – звіт

У світі зростає кількість молоді,яка не працює і не навчається – звіт

11.03.20 08:29 0 546
Кількість молоді, яка не працює, не навчається і не проходить професійну підготовку, зростає. Про це мовиться у доповіді Міжнародної організації праці (International Labour Organization).

Працююча молодь віком 15-24 роки більше ризикує втратити роботу через автоматизацію, ніж працівники старшого віку. Найвразливішими ж є люди, які отримали вузьку професійну освіту.

Як мовиться у доповіді, це пояснюється тим, що вузькопрофесійні навички, як правило, застарівають швидше, ніж навички, здобуті в результаті загальної освіти. У Міжнародній організації праці закликають переглянути та модернізувати програми професійного навчання.

У 2016 році кількість молоді, яка не працює, не навчається і не проходить професійну підготовку, становила 259 мільйонів, у 2019 їх число зросло до 267 мільйонів і, згідно з прогнозами, у 2021 році вже становитиме 273 мільйона. У відсотковому відношенні ця тенденція також зростає – з 21,7 відсотка у 2015 році до 22,4 відсотка у 2020 році.

Наразі у світі налічується близько 1,3 мільярда молодих людей, з яких 267 мільйонів класифікуються як такі, що не працюють і не навчаються. Дві третини цієї категорії, або 181 мільйон – це молоді жінки.

Найбільші частка молоді, що навчається, у Європі та Центральній Азії (62%), найнижча – в Африці. Найбільший гендерний розрив в охопленні освітою молоді спостерігається в арабських державах, найменший у Північній і Південній Америці, а також в Європі і Центральній Азії. В обох цих регіонах частка молодих жінок в освіті трохи вища, ніж молодих чоловіків.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернополяни вшанували ...
Наступна новина: У Тернопільській міській ...

КОМЕНТАРІ