Тернополяни вшанували пам’ять генія українського народу

Тернополяни вшанували пам’ять генія українського народу

11.03.20 08:28 0 535
10 березня 159 років тому перестало битися серце Тараса Григоровича Шевченка. Вшанувати пам’ять генія українського народу у Тернополі прийшли представники влади, духовенства та небайдужі жителі міста.

Під час мітингу-реквієм, що пройшов у сквері Кобзаря, священнослужителі помолились за вічний спокій та живий земний дух Великого Кобзаря, а учні тернопільських шкіл та коледжів охоче декламували вірші Тараса Григоровича Шевченка.

Звертаючись до присутніх, очільник Тернополя Сергій Надал зазначив, що ми згадуємо Тараса Шевченка, який був не просто поетом і художником, але й справжнім пророком українського народу. Своїми творами він показував українцям як збудувати власну справедливу державу.

«Тарас Григорович бачив неправду, кликав до активної боротьби за справедливу Україну, де кожен мав би відчувати себе господарем. Він дав нам настанови, які були, є і будуть актуальними для українців. Актуальними для будівничих Української держави, - наголосив Сергій Надал. - Пам’ятаймо, що ніколи не буде “доброго пана” для українця, якщо він сам не буде собі паном і не дбатиме про свою родину, свою громаду, свою Україну, бо ми живемо на своїй Богом даній землі».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ