Макрон: Франція перебуває на початку епідемії

Макрон: Франція перебуває на початку епідемії

13.03.20 08:05 0 578
Франція перебуває на початку епідемії, спричиненої новим коронавірусом, заявив президент Франції Емманюель Макрон 10 березня. Він закликав французів до «прагматизму». Як повідомляє Міжнародне французьке радіо, Макрон відвідав центр швидкої допомоги SAMU при паризькій лікарні Некер.

Коронавірус виявлений у Франції вже у 1784 людей, 33 з них померли – такі дані на вечір 10 березня.

Президент закликав співгромадян «ясно і тверезо» усвідомлювати небезпеку, що насувається і підкреслив, що повна «прозорість» інформації про розвиток епідемії має супроводжуватися громадським спокоєм.

Макрон повторив те, що говорять лікарі-епідеміологи: 85% тих, хто заразиться на COVID-19, перехворіють без відчутних для здоров'я наслідків. За словами президента, епідемія не призведе до радикальної зміни життя країни.

Візит до лікарні Некер – це четверта за 10 днів публічна зустріч президента Макрона, присвячена поширенню захворювання COVID-19. Минулого тижня він побував у паризькій лікарні, де був зареєстрований перший у Франції смертельний випадок.

10 березня коронавірусна інфекція була виявлена у міністра культури Франції Франка Рістера. У попередні дні він кілька разів відвідував Національні збори, де, як з'ясувалося, у п'яти депутатів було виявлено новий коронавірус.

Станом на вечір вівторка в світі виявлено 118 тисяч 861 випадок інфікування коронавірусом, з них 4629 – смертельні. Одужали 65 тисяч 105 людей. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус і Україна. Живий блог

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ