Держдума Росії остаточно схвалила зміни в конституцію,які дозволять Путіну знову балотуватися

Держдума Росії остаточно схвалила зміни в конституцію,які дозволять Путіну знову балотуватися

13.03.20 09:39 0 844
Державна дума Росії схвалила в третьому, остаточному читанні поправки в конституцію, одна з яких передбачає «обнулення» президентських термінів Володимира Путіна, який править у Росії протягом 20 років.

11 березня в Москві біля будівлі Держдуми відбуваються одиничні пікети проти ухвалення поправок до конституції, повідомляє «МБХ медіа».

Проєкт поправок передбачає більш ніж 40 пропозицій, серед яких посилення ролі Державної ради, скорочення суддів Конституційного суду і право президента на їх звільнення, а також посилення вимог до кандидатів на виборні посади.

Напередодні космонавт і депутат Держдуми Валентина Терешкова озвучила ідею обнулити президентські терміни Володимира Путіна після ухвалення поправок до конституції. Путін після цього приїхав в Думу і заявив, що цю ідею можна реалізувати – за умови, що Конституційний суд ухвалить рішення про те, що це не суперечить конституції Росії.

Через 20 хвилин після того, як Путін закінчив промову, Держдума проголосувала за поправку і схвалила її. Таким чином, вона буде внесена до конституції разом з іншими «путінськими» поправками: про бога, дітей, державотворчу роль російської мови і пріоритет російських законів над рішеннями міжнародних судів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Голосування щодо змін до конституції Росії пройде 22 квітня: Путін погодився з датою

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США затриманий ...
Наступна новина: Російська Рада федерації ...

КОМЕНТАРІ