У США затриманий росіянин,його підозрюють у продажу персональних даних

У США затриманий росіянин,його підозрюють у продажу персональних даних

13.03.20 09:25 0 877
В аеропорту Нью-Йорка співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) затримали росіянина Кирила Фірсова. Він підозрюється у продажу персональних даних, повідомляє видання ZDnet із посиланням на судові матеріали, з яких випливає, що затримання відбулося 7 березня.

Фірсов раніше створив платформу для інтернет-магазинів Deer.io. ФБР проаналізувало дані понад 250 інтернет-магазинів з 24 тисяч, розміщених на Deer.io, і дійшло висновку, що вони продавали доступ до зламаних облікових записів, серверів і особистої інформації.

За даними видання, Фірсов буде притягнутий до суду в Нью-Йорку до кінця цього тижня. Йому можуть бути висунуті звинувачення в сприянні торгівлі людьми і торгівлі викраденою інформацією.

Deer.io являє собою платформу-конструктор інтернет-магазинів, яка стала особливо популярною серед хакерів. Платформа розпочала роботу в 2013 році. ZDNet зазначає, що вперше претензії до сайту з'явилися в 2016 році. Тоді представник Deer.io відмовився коментувати інформацію про продаж краденої інформації та заявив, що платформа працює відповідно до російського законодавства і готова блокувати на вимогу «Роскомнагляду» сайти, які продають персональні дані.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олімпіаду в Токіо можуть ...
Наступна новина: Держдума Росії остаточно ...

КОМЕНТАРІ